Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ: Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα ταξιδέψουν τον Απρίλη σε όλη τη χώρα

Με σύν­θη­μα «Τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας… #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ»,  τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα, διορ­γα­νώ­νουν τον Απρί­λη τα Μαθη­τι­κά Φεστι­βάλ της ΚΝΕ.

Θα τα δού­με να πραγ­μα­το­ποιού­νται τον επό­με­νο μήνα σε εκα­το­ντά­δες στέ­κια, πάρ­κα, πλα­τεί­ες και γει­το­νιές σε εκα­το­ντά­δες πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας!

Τα Μαθη­τι­κά Φεστι­βάλ της ΚΝΕ, ειδι­κά φέτος, μετά τις μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού μας για το έγκλη­μα στα Τέμπη θα είναι το ραντε­βού των χιλιά­δων μαθη­τών που:

δάκρυ­σαν, οργί­στη­καν, ανα­ρω­τή­θη­καν «για­τί», βλέ­πο­ντας τις εικό­νες του τρέ­νου  στα Τέμπη,

έβα­λαν την τσά­ντα τους για να σχη­μα­τι­στεί ένα σύν­θη­μα οργής, θλί­ψης, αγώ­να σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σχο­λι­κό προαύλιο,

κατέ­βη­καν στον δρό­μο σε μαθη­τι­κές πορεί­ες και απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις κόντρα στην τρο­μο­κρα­τία και την καταστολή,

προ­βλη­μα­τί­ζο­νται και συζη­τά­νε για το τι πρέ­πει να γίνει από εδώ και πέρα

πηγαί­νουν Β’ και Γ’ Λυκεί­ου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ψηφί­ζουν στις ερχό­με­νες εκλο­γές και «ψάχνο­νται» για το τι στά­ση πρέ­πει να κρατήσουν.

Τα Μαθη­τι­κά Φεστι­βάλ της ΚΝΕ δίνουν, όπως πάντα, βήμα στους χιλιά­δες μαθη­τές που έχουν ανά­γκη να εκφρα­στούν, να συζη­τή­σουν για ό,τι νιώ­θουν όλη αυτή την περί­ο­δο, να δημιουρ­γή­σουν, να αισθαν­θούν αισιό­δο­ξα για το μέλ­λον τους. Να στεί­λουν με τη δίψα και το μερά­κι τους για τρα­γού­δι, χορό, θέα­τρο, αθλη­τι­σμό, το πιο δυνα­τό μήνυ­μα πως δε συμ­βι­βά­ζο­νται με έναν κόσμο γεμά­το εκμε­τάλ­λευ­ση και αδι­κία, έναν κόσμο που τα κέρ­δη των λίγων δολο­φο­νούν τις ζωές και τα όνει­ρά τους, πως το μέλ­λον και τις ζωές τους δε θα τα χαρί­σουν σε κανέναν.

Οι μαθη­τές και οι μαθή­τριες έχουν τη δύνα­μη με τους αγώ­νες τους να πάρουν την κατά­στα­ση στα χέρια τους, για να νική­σει το δικαί­ω­μα στη ζωή και η ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα για όλους και όλες! Σε αυτόν τον αγώ­να, που έχουν πια και την πρό­σφα­τη δική τους πεί­ρα, χρειά­ζε­ται ακό­μα πιο δυνα­τό ΚΚΕ, πιο δυνα­τή ΚΝΕ. Χιλιά­δες, πρώ­τες κατα­κόκ­κι­νες ψήφοι στο ΚΚΕ, ανυ­πό­τακτες, ασυμ­βί­βα­στες, αγω­νι­στι­κές θα δώσουν ένα μεγά­λο πολι­τι­κό χτύ­πη­μα σε αυτό το σύστη­μα, για να γίνουν πρά­ξη όλα όσα οι άλλοι φοβού­νται, για να πάρουν τα όνει­ρα της νεο­λαί­ας εκδίκηση!

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο