Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τόκιο 2020: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (5/8)

Η Κατε­ρί­να Στε­φα­νί­δη δεν κατά­φε­ρε να υπε­ρα­σπι­στεί τον τίτλο της από το 2016 στο Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο, καθώς κατε­τά­γη τέταρ­τη στον τελι­κό του επί κοντώ, στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο, με 4,80 μέτρα. Στον τελι­κό του επί κοντώ μετεί­χε και η Νικόλ Κυρια­κο­πού­λου, η οποία κατέ­λα­βε την όγδοη θέση με 4,50 μέτρα.

Σπου­δαία εμφά­νι­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο Άλκης Κυνη­γά­κης στη Μαρα­θώ­νια Κολύμ­βη­ση, καθώς κατέ­κτη­σε την πέμ­πτη θέση στον αγώ­να των 10 χιλιο­μέ­τρων ανοι­χτής θάλασ­σας με επί­δο­ση 1 ώρα 49:29.2, στην πρώ­τη συμ­με­το­χή του σε Ολυ­μπια­κούς Αγώνες.

Στην πάλη, η Μαρία Πρε­βο­λα­ρά­κη ηττή­θη­κε με 11–4 από την Λου­ϊ­ζα Ελί­ζα­μπεθ Μελέ­ντρες Βαλ­βέρ­δε, στον εναρ­κτή­ριο αγώ­να της για την φάση των «16» στα 53 κιλά της ελευ­θέ­ρας, και απο­κλεί­στη­κε, ενώ κατε­τά­γη 12η στην κατηγορία.

Ο Χρή­στος Βολι­κά­κης δεν ολο­κλή­ρω­σε τον αγώ­να του όμνιουμ, στην ποδη­λα­σία πίστας. Ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής κατε­τά­γη 17ος στον αγώ­να σκρατς, 17ος στον αγώ­να ρυθ­μού (Tempo Race), 14ος στον αγώ­να απο­κλει­σμού, αλλά εγκα­τέ­λει­ψε στον αγώ­να πόντων.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο