Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τόκιο 2020: Τέταρτος ο Καραλής στον τελικό του επί κοντώ

Ο Εμμα­νου­ήλ Καρα­λής κατε­τά­γη στην 4η θέση στον τελι­κό του επί κοντώ μαζί με τον Αμε­ρι­κα­νό Κέι­σι Λάιτ­φουτ, κατά την 5η ημέ­ρα των αγώ­νων στί­βου στους Ολυ­μπια­κούς του Τόκιο. Στην πρώ­τη συμ­με­το­χή του στη διορ­γά­νω­ση, ο Έλλη­νας άλτης υπε­ρέ­βη τα 5.80μ, επί­δο­ση με την οποία ισο­φά­ρι­σε το ατο­μι­κό ρεκόρ του (έχει κάνει το ύψος από τις 4/3/2018 στο Μπέρ­μιγ­χαμ, στο παγκό­σμιο πρω­τά­θλη­μα κλειστού).

Παράλ­λη­λα ο Καρα­λής, ο οποί­ος έφθα­σε στη μεγα­λύ­τε­ρη επι­τυ­χία της καριέ­ρας του, σημεί­ω­σε νέο Πανελ­λή­νιο ρεκόρ Κ23, ενώ άφη­σε πίσω του μεγά­λα ονό­μα­τα του αγω­νί­σμα­τος, όπως τους Πιότρ Λίσεκ (Πολω­νία) και Ρενό Λαβι­λε­νί (Γαλ­λία).

Το χρυ­σό μετάλ­λιο κατέ­κτη­σε το μεγά­λο φαβο­ρί και παγκό­σμιος ρέκορ­ντμαν του αγω­νί­σμα­τος, Άρμαντ Ντου­πλά­ντις, με 6.02μ (δοκί­μα­σε να καταρ­ρί­ψει και το παγκό­σμιο ρεκόρ στα 6.19μ χωρίς επι­τυ­χία), που είναι και το πρώ­το του στη διορ­γά­νω­ση, ενώ το αση­μέ­νιο πήρε ο Αμε­ρι­κα­νός Κρί­στο­φερ Νίλ­σεν με 5.97μ και το χάλ­κι­νο ο «χρυ­σός» Ολυ­μπιο­νί­κης του Ρίο, Τιά­γκο Μπραζ (Βρα­ζι­λία), με 5.87μ.

Η κατάταξη στον τελικό:

1. Άρμαν Ντου­πλά­ντις (Σου­η­δία) 6.02μ

2. Κρί­στο­φερ Νίλ­σεν (ΗΠΑ) 5.97μ

3. Τιά­γκο Μπραζ (Βρα­ζι­λία) 5.87μ

4. Εμμα­νου­ήλ Καρα­λής (Ελλά­δα) 5.80μ

4. Κέι­σι Λάιτ­φουτ (ΗΠΑ) 5.80μ

6. Πιότρ Λίσεκ (Πολω­νία) 5.80μ

7. Χάρι Κόπελ (Βρε­τα­νία) 5.80μ

8. Ρενό Λαβι­λε­νί (Γαλ­λία) 5.70μ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο