Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τώρα λογαριαζόμαστε… Μετά θα είναι αργά…

Τις τελευ­ταί­ες ώρες στα δημο­φι­λή hashtag του Τwitter είναι ένα που ανα­φέ­ρει #Μετα­Θα­Λο­γα­ρια­στου­με. Εύκο­λα μπο­ρεί να κατα­λά­βει ποιος μηχα­νι­σμός το προ­ω­θεί. Πρό­κει­ται για ένα πλέγ­μα ΜΜΕ, λογα­ρια­σμών και «προ­σω­πι­κο­τή­των» από τον ΣΥΡΙΖΑ… Αλή­θεια ποιος αφή­νει κάτι για μετά όταν η ανά­γκη είναι ΤΩΡΑ;

ΤΩΡΑ λεί­πουν Μονα­δι­κές Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας (ΜΕΘ) από το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Αντί για 3.500 ΜΕΘ που σύμ­φω­να με τον ΠΟΥ θα έπρε­πε να λει­τουρ­γούν, τώρα λει­τουρ­γούν 650. Η δημιουρ­γι­κή στα­τι­στι­κή και οι δια­κη­ρύ­ξεις περί «θωρα­κι­σμέ­νου συστή­μα­τος Υγεί­ας» του υπουρ­γού Υγεί­ας και της κυβέρ­νη­σης καταρ­ρέ­ει μπρο­στά στην πραγματικότητα.

ΤΩΡΑ η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να εξο­πλί­σει με μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας και υγιει­νής το υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό. Προς το παρόν βέβαια το υπουρ­γείο Υγεί­ας δεν δέχε­ται καν να συνα­ντή­σει και να συζη­τή­σει με τους νοσο­κο­μεια­κούς γιατρούς.

ΤΩΡΑ λει­τουρ­γούν σχε­δόν 350 ΜΕΘ σε ιδιω­τι­κές μονά­δες Υγεί­ας που ακό­μα, παρά τις συνε­χείς εκκλή­σεις των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών, δεν έχουν επι­τα­χτεί από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ. Κάτι το οποίο ούτε να ψελ­λί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ… Πάει κι αυτό για «μετά» μάλλον…

ΤΩΡΑ λεί­πουν χιλιά­δες για­τροί, υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό από τα νοσο­κο­μεία που πρέ­πει άμε­σα να προσληφθούν.

ΤΩΡΑ απαι­τεί­ται όλοι οι για­τροί, οι ιδιώ­τες μαζί με τους τελειό­φοι­τους της Ιατρι­κής και της Νοση­λευ­τι­κής να ριχτούν στη μάχη για να σώσουν τον λαό.

ΤΩΡΑ απαι­τεί­ται προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων από το ξεσά­λω­μα της εργο­δο­σί­ας που βρί­σκει την ευκαι­ρία να ξηλώ­σει ό,τι δικαί­ω­μα έμει­νε όρθιο από την επί­θε­ση κυβερ­νή­σε­ων, ΕΕ μεγά­λου κεφαλαίου.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ανα­δει­χτεί η κρα­τι­κή ευθύ­νη για την προ­στα­σία του συνό­λου του λαού χωρίς την οποία το κάλε­σμα ο καθέ­νας να πάρει ατο­μι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας είναι κενό γράμμα.

ΤΩΡΑ πρέ­πει να μπει φρέ­νο στην προ­σπά­θεια κυβέρ­νη­σης, ΜΜΕ, αστι­κών κομ­μά­των να κρύ­ψουν, επι­κα­λού­με­νοι «ανευ­θυ­νό­τη­τα» και τις άσκο­πες μετα­κι­νή­σεις ορι­σμέ­νων, τη γύμνια του δημο­σί­ου συστή­μα­τος Υγεί­ας, τις ελλείψεις. 

ΤΩΡΑ πρέ­πει να δυνα­μώ­σει παντού η φωνή που λέει ότι η ΥΓΕΙΑ δεν πρέ­πει να είναι εμπόρευμα!

ΤΩΡΑ πρέ­πει να μπει «τέλος» στα δύο μέτρα και δύο σταθ­μά της κυβέρ­νη­σης που από τη μια ανα­κοι­νώ­νει απα­γό­ρευ­ση της κυκλο­φο­ρί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση του συγ­χρω­τι­σμού, από την άλλη όμως κάνει τα στρα­βά μάτια στο συνω­στι­σμό σε μεγά­λους εργα­σια­κούς χώρους, που λει­τουρ­γούν χωρίς να λαμ­βά­νε­ται κανέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων, απλά για­τί δεν πρέ­πει να λεί­ψει ούτε ευρώ από τους λογα­ρια­σμούς των μετοχών.

ΤΩΡΑ να γίνει στά­ση ζωής και αντι­με­τώ­πι­σης των δύσκο­λων συν­θη­κών η αλλη­λεγ­γύη, το ένας για όλους και όλοι για έναν.

ΤΩΡΑ πρέ­πει να ανα­δει­χτεί ότι το «μεγα­λείο» του σημε­ρι­νού, καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος απο­κα­λύ­πτε­ται στους σκλη­ρούς αντα­γω­νι­σμούς για το εμβό­λιο και τη θερα­πεία από τον κορο­νο­ϊό που γίνε­ται με κρι­τή­ριο ποιος θα πατε­ντά­ρει και θα καβα­τζώ­σει την κερ­δο­φο­ρία και όχι πώς τελι­κά θα σωθούν οι λαοί από την πανδημία.

Δεν θα λογα­ρια­στού­με μετά. Αν τώρα επι­κρα­τή­σει η λογι­κή «ας μπουν σε καρα­ντί­να οι διεκ­δι­κή­σεις και μετά την παν­δη­μία βλέ­που­με…», αύριο θα είναι πολύ αργά, πολύ πιο δύσκο­λα τα πράγ­μα­τα για όλους εμάς που δεν θέλου­με ούτε να ξεχά­σου­με ούτε να συγχωρήσουμε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ λογα­ριά­στη­κε 4,5 χρό­νια. Αλλά όχι με το κεφά­λαιο. Αυτό το υπη­ρέ­τη­σε. Λογα­ριά­στη­κε με το λαό και άνοι­ξε κι άλλους λογα­ρια­σμούς μαζί του. Δεν ξανά­νοι­ξε τα νοσο­κο­μεία που είχαν κλεί­σει, ενί­σχυ­σε την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στην Υγεία με την πολι­τι­κή του, δεν έκα­νε τις ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, το οποίο και πριν την παν­δη­μία λει­τουρ­γού­σε στο όριο…

Λογα­ρια­ζό­μα­στε όλοι για όλα ΤΩΡΑ. Και αυτοί που λένε ότι «τώρα δεν είναι ώρα για αυτά», αργά ή γρή­γο­ρα θα κατα­λά­βουν ότι όταν λέμε λογα­ρια­ζό­μα­στε με το σύστη­μα εννο­ού­με και τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που «προ­ω­θούν» αυτήν την λογική.

Τα λόγια φτά­νουν. Στην πρά­ξη κρι­νό­μα­στε όλοι. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με πρά­ξεις στέ­κο­νται δίπλα στην αγω­νία και τα προ­βλή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων διεκ­δι­κώ­ντας, απαι­τώ­ντας, σπά­ζο­ντας τη σιγή ασυρ­μά­του που θέλει να επι­βά­λει το σύστη­μα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ… ΟΧΙ ΜΕΤΑ…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο