Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπέκυψε κι άλλος εγκαυματίας — Στους 87 οι νεκροί — Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Αυξά­νε­ται ο αριθ­μός των νεκρών από τις φονι­κές πυρ­κα­γιές στην ανα­το­λι­κή Αττι­κή, τους κατοί­κους να φτά­νουν στην από­λυ­τη από­γνω­ση και την κυβέρ­νη­ση με θρά­σος χιλί­ων πιθή­κων να ρίχνει τις ευθύ­νες στην κλι­μα­τι­κή αλλα­γή και στους κατοί­κους.

Τους 86 έφτα­σαν τα θύμα­τα της φονι­κής πυρ­κα­γιάς στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, σύμ­φω­να με τους Ιατρο­δι­κα­στές.  Λίγο αργό­τε­ρα σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από το υπουρ­γείο Υγεί­ας–  κατέ­λη­ξε 62χρονος, που νοση­λευό­ταν δια­σω­λη­νω­μέ­νος στη ΜΕΘ του Ευαγ­γε­λι­σμού, ανε­βά­ζο­ντας τον αριθ­μό των νεκρών στους 87.

Όπως ενη­μέ­ρω­σαν σήμε­ρα οι ιατρο­δι­κα­στές, η ιατρο­δι­κα­στι­κή έρευ­να επί των νεκρών που είχαν προ­σκο­μι­στεί στο νεκρο­το­μείο Αθη­νών έχει ολο­κλη­ρω­θεί και αφο­ρού­σε 86 σορούς.

«Ολο­κλη­ρώ­σα­με την ιατρο­δι­κα­στι­κή έρευ­να επί των νεκρών που είχαν προ­σκο­μι­στεί στο νεκρο­το­μείο Αθη­νών. Ήταν 86 νεκροί. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυ­το­ποί­η­σης το οποίο ολο­κλη­ρώ­νε­ται από άλλη υπη­ρε­σία», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους, ο ιατρο­δι­κα­στής κ. Καρακούκης.

Προ­έ­βη δε σε διευ­κρι­νί­σεις για τη δια­φο­ρά μετα­ξύ των αριθ­μών των νεκρών που δηλώ­νε­ται από τους ιατρο­δι­κα­στές και την πυρο­σβε­στι­κή (μιλά για 83 νεκρούς). Οπως είπε, αυτό οφεί­λε­ται στο ότι υπήρ­χαν οστά που αντι­στοι­χούν σε τρία θύμα­τα και προ­φα­νώς η πυρο­σβε­στι­κή δεν μπο­ρού­σε να έχει κάνει ιατρο­δι­κα­στι­κή έρευ­να για να κατα­λή­ξει σε αυτό το συμπέρασμα.

Κρί­σι­μη εξα­κο­λου­θεί να παρα­μέ­νει η κατά­στα­ση των 11 εγκαυ­μα­τιών που παρα­μέ­νουν στη ΜΕΘ, σύμ­φω­να με τα επι­και­ρο­ποι­η­μέ­να στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας. Συνο­λι­κά στα νοσο­κο­μεία παρα­μέ­νουν για νοση­λεία 49 ενη­λι­κές εγκαυ­μα­τί­ες καθώς πήραν εξι­τή­ριο κάποιοι από αυτους που νοση­λεύ­ο­νταν σε αυτά τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

Ο αριθ­μός των παι­διών που νοση­λεύ­ο­νται στα νοσο­κο­μεία Παί­δων είναι στα­θε­ρός. Η κατά­στα­ση των 4 παι­διών κρί­νε­ται καλή και δεν απο­κλεί­ε­ται κάποια από αυτά να πάρουν εξι­τή­ριο σήμε­ρα ή τη Δευτέρα.

Συνε­χί­στη­καν για 3η ημέ­ρα χθες (Πέμ­πτη 26/7) οι αυτο­ψί­ες που διε­νερ­γούν οι μηχα­νι­κοί του Υπουρ­γεί­ου Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών στις πλη­γεί­σες από τις πυρ­κα­γιές περιοχές.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των αυτο­ψιών που έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί, ανέρ­χε­ται σε 3.236, εκ των οποί­ων οι 747 διε­νερ­γή­θη­καν χθες, οι 1.740 προ­χθές Τετάρ­τη και οι υπό­λοι­πες 749 την Τρίτη.

Επί­σης, σε συνερ­γα­σία του Υπουρ­γεί­ου με την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, μετα­φέρ­θη­καν 380 συνο­λι­κά — κατε­στραμ­μέ­να από την πυρ­κα­γιά — αυτο­κί­νη­τα, για να ελευ­θε­ρω­θούν οι κλει­σμέ­νοι δρό­μοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

purosvestes

Έκλεισαν την είσοδο εκεί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι 28 πολίτες

Κλει­στή πόρ­τα με ένα ταμπε­λά­κι που ανέ­φε­ρε ότι απα­γο­ρεύ­ε­ται η είσο­δος βάση του νόμου περί «διά­τα­ξης οικια­κής ειρή­νης», βρή­καν οι πυρο­σβέ­στες – ερευ­νη­τές, στο οικό­πε­δο όπου βρέ­θη­καν απαν­θρα­κω­μέ­νες οι σοροί 28 πολι­τών που δεν κατά­φε­ραν να ξεφύ­γουν από την πύρι­νη λαίλαπα.

Ως απο­τέ­λε­σμα οι πυρο­σβέ­στες σκαρ­φά­λω­σαν στις μάν­δρες και τους τοί­χους προ­κει­μέ­νου να μπουν στο οικό­πε­δο και να συνε­χί­σουν το έργο της έρευ­νας, εν μέσω δεκά­δων αγνο­ου­μέ­νων που έχουν ανα­φερ­θεί από τους οικεί­ους τους μετά την πυρκαγιά.

Σχό­λιο του ΚΚΕ για τη συνέ­ντευ­ξη Τόσκα – Τζανακόπουλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο