Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφ. Παιδείας, Αγγ. Συρίγο

Στη ζοφε­ρή εφτα­ε­τία της χού­ντας, όταν και τα δικαιώ­μα­τα του λαού μπή­καν στο «γύψο», κατέ­φυ­γε ο υφυ­πουρ­γός παι­δεί­ας Αγγ. Συρίγ­γος, προ­κει­μέ­νου να υπε­ρα­σπί­σει τη θεσμο­θέ­τη­ση της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας!!! «Να θυμί­σω ότι από το 1969 είχε ιδρυ­θεί μέσα στα Πανε­πι­στή­μια αστυ­νο­μι­κό τμή­μα, του­λά­χι­στον στις πανε­πι­στη­μιου­πό­λεις. Επο­μέ­νως, υπήρ­χε αστυ­νο­μι­κό τμή­μα μέσα στις πανε­πι­στη­μιου­πό­λεις». Τοπο­θέ­τη­ση ενδει­κτι­κή και των προ­θέ­σε­ών της όσον αφο­ρά πώς ακρι­βώς φαντά­ζε­ται τον πανε­πι­στη­μια­κό χώρο.

(Δεν υπάρ­χει ιστο­ρι­κή κατα­γρα­φή και γνώ­ση για τη λει­τουρ­γία αστυ­νο­μι­κών τμη­μά­των εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύ­ρα χρό­νια της Χού­ντας (1967–1974), σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του ΣΥΡΙΖΑ. Λει­τουρ­γού­σε  όμως το Σπου­δα­στι­κό της Ασφά­λειας, το οποίο «διέ­πρε­πε» στις συλ­λή­ψεις, στα βασα­νι­στή­ρια, στην παρα­κο­λού­θη­ση και στον χαφιε­δι­σμό φοι­τη­τών και πανεπιστημιακών).

ΚΝΕ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές» δεν θα περάσει!

«Το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για “εξ απο­στά­σε­ως σπου­δές και αστυ­νο­μία στις σχο­λές” δεν θα περά­σει!», τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του, με αφορ­μή δηλώ­σεις του υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας, Άγγε­λου Συρί­γου, σε δια­δι­κτυα­κή εκδή­λω­ση για το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Παιδείας.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η υπε­ρά­σπι­ση της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας, με την κυνι­κή επί­κλη­ση στην περί­ο­δο της χού­ντας, από τον υφυ­πουρ­γό Παι­δεί­ας, Αγγ. Συρί­γο, επι­βε­βαιώ­νει και το τι θέλει να επι­βά­λει η κυβέρ­νη­ση στα Πανε­πι­στή­μια και το πώς θέλει να “προ­στα­τέ­ψει” την αντιεκ­παι­δευ­τι­κή πολι­τι­κή της, χτυ­πώ­ντας τη συλ­λο­γι­κή δρά­ση των φοιτητών.

Όλα αυτά, σε συν­δυα­σμό με την αστυ­νο­μι­κή απα­γό­ρευ­ση των συγκε­ντρώ­σε­ων άνω των 100 ατό­μων, λίγο πριν τις πανελ­λα­δι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις φοι­τη­τών, μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών την Πέμ­πτη 28 Ιανουα­ρί­ου, απο­δει­κνύ­ουν τον πανι­κό της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στα δίκαια αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών για από­συρ­ση του απα­ρά­δε­κτου νομο­σχε­δί­ου Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη και επα­να­λει­τουρ­γία των σχο­λών με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προστασίας.

Αν η κυβέρ­νη­ση πιστεύ­ει πως θα ξεμπερ­δέ­ψει με τους φοι­τη­τές και τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις τους, είναι βαθιά γελα­σμέ­νη! Αύριο, στα φοι­τη­τι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια σε όλη την Ελλά­δα, θα δώσουν την απά­ντη­σή τους, σπά­ζο­ντας τις απα­γο­ρεύ­σεις στην πράξη!».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο