Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπουργείο Παιδείας: Προσέφυγε στα δικαστήρια κατά απεργίας των εκπαιδευτικών ενάντια στις εξετάσεις PISA

Με προ­σφυ­γή στα δικα­στή­ρια και στους απερ­γο­κτό­νους νόμους απα­ντά το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας στην απερ­γία-απο­χή που προ­χω­ρούν οι εκπαι­δευ­τι­κοί την Τετάρ­τη 10 Μάη στη διάρ­κεια των εξε­τά­σε­ων της «Ελλη­νι­κής PISA» ενά­ντια στις εξε­τά­σεις της κατη­γο­ριο­ποί­η­σης και του αποκλεισμού.

Με κατε­πεί­γου­σα αγω­γή στο Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Αθη­νών η Υπουρ­γός Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των Νίκη Κερα­μέ­ως προ­σφεύ­γει κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ζητώ­ντας να κηρυ­χθεί παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή η απερ­γία — απο­χή από τις εξε­τά­σεις της «Ελλη­νι­κής PISA», που στο­χεύ­ουν στην κατη­γο­ριο­ποί­η­ση των μαθη­τών και τον απο­κλει­σμό των μαθητών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι όμοια αγω­γή του Υπουρ­γεί­ου πέρυ­σι είχε γίνει δεκτή ως προς όλα τα αιτή­μα­τά της και η αντί­στοι­χη απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση κηρύ­χθη­κε παρά­νο­μη και καταχρηστική.

Οι εν λόγω εξε­τά­σεις είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν την Τετάρ­τη 10 Μαΐ­ου 2023, σε 600 σχο­λεία, τα οποία επε­λέ­γη­σαν ως αντι­προ­σω­πευ­τι­κό δείγ­μα από το σύνο­λο των σχο­λεί­ων της χώρας, ανά βαθ­μί­δα εκπαίδευσης.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, η αγω­γή θα εκδι­κα­στεί σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, λόγω του κατε­πεί­γο­ντος και της προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νης διε­νέρ­γειας των εξε­τά­σε­ων την Τετάρ­τη 10/5.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο