Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Επίθεση με γκλομπς και χημικά εναντίον της συγκέντρωσης των υγειονομικών (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Απρό­κλη­τη επί­θε­ση από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις δέχτη­καν στην είσο­δο του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, υγειο­νο­μι­κοί και εργα­ζό­με­νοι δημο­σί­ων νοσο­κο­μεί­ων που πραγ­μα­το­ποιού­σαν συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας ενά­ντια στην από­λυ­ση του προ­έ­δρου του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στον «Άγιο Σάβ­βα» και στη δίω­ξη σε βάρος για­τρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

yp ygeias diamarturia 1

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης, είχαν ζητή­σει συνά­ντη­ση με εκπρό­σω­πο του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, προ­κει­μέ­νου να θέσουν τα αιτή­μα­τά τους. Ωστό­σο, δεν έλα­βαν καμία απά­ντη­ση. Στην προ­σπά­θεια τους να εισέλ­θουν εντός του υπουρ­γεί­ου για να επι­διώ­ξουν να γίνει συνά­ντη­ση, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις τους χτύ­πη­σαν με γκλο­μπς και χημικά.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι παρα­μέ­νουν στο σημείο, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατα­δί­κης της κατα­στο­λής και των διώ­ξε­ων, ενώ οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις παρα­μέ­νουν παρα­ταγ­μέ­νες στην είσο­δο του υπουργείου.

Την απρό­κλη­τη επί­θε­ση κατα­δί­κα­σε ο Γιάν­νης Γαλα­νό­που­λος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καταγ­γέλ­λο­ντας τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τις εξε­λί­ξεις σε βάρος των υγειο­νο­μι­κών που αγωνίζονται.

Nωρί­τε­ρα, στην συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Υγεί­ας, απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμούς εκπρό­σω­ποι της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων. Μιλώ­ντας ο Γιάν­νης Γαλα­νό­που­λος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, μετέ­φε­ρε το αίτη­μα για την άμε­ση ανά­κλη­ση της απα­ρά­δε­κτης από­φα­σης ενα­ντί­ον των δύο υγειο­νο­μι­κών. Σημεί­ω­σε επί­σης ότι οι διώ­ξεις σε βάρος τους δεν στρέ­φο­νται ενά­ντια στα συγκε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα αλλά στρέ­φο­νται ενά­ντια στο σύνο­λο των υγειο­νο­μι­κών που αγω­νί­ζο­νται και παλεύ­ουν για την ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, για να σωθούν ανθρώ­πι­νες ζωές. Ενώ κατα­λή­γο­ντας ανα­φέρ­θη­κε και σε άλλες περι­πτώ­σεις διώ­ξε­ων σε βάρος υγειο­νο­μι­κών που αγω­νί­ζο­νται για τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τά τους.

Σημειώ­νε­ται ότι η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ) κήρυ­ξε για σήμε­ρα στά­ση εργα­σί­ας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. ενά­ντια στην από­λυ­ση του πρό­ε­δρου του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου «Άγιος Σάβ­βας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Κατα­ρα­χιά. Το μεση­μέ­ρι έγι­νε συγκέ­ντρω­ση στο Νοσο­κο­μείο «Άγιος Σάβ­βας», πορεία και συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Υγεί­ας, ενώ παράλ­λη­λα η ΟΕΝΓΕ απαί­τη­σε να ανα­κλη­θεί άμε­σα η δίω­ξη σε βάρος για­τρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

Ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις έγι­ναν το πρωί στην Θεσ­σα­λο­νί­κη και στα Τρίκαλα.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο