Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΥΠΕΘΑ: «Πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης» οι… αντικομμουνιστικές συνάξεις μίσους της ΕΑΑΣ στο Γράμμο!

Δεν είδε, δεν άκου­σε, δεν ξέρει. Αυτή ήταν η απά­ντη­ση του υπουρ­γού Άμυ­νας Ν. Πανα­γιω­τό­που­λου στη Βου­λή όταν ρωτή­θη­κε τις βαθιά αντι­κομ­μου­νι­στι­κές και ανι­στό­ρη­τες θέσεις τις οποί­ες εκφρά­ζει το ΔΣ της Ένω­σης Από­στρα­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ).

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Νίκος Παπα­να­στά­σης, παρου­σί­α­σε συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία στη Βου­λή, που επι­βε­βαιώ­νουν τις βαθιά αντι­κομ­μου­νι­στι­κές και ανι­στό­ρη­τες θέσεις τις οποί­ες εκφρά­ζει το ΔΣ της Ένω­σης, το οποίο διορ­γα­νώ­νει τις φασι­στο-συνά­ξεις στο Γράμ­μο και στο Βίτσι.

Έθε­σε δε προ των ευθυ­νών της την ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας και την κυβέρ­νη­ση, καθώς η ΕΑΑΣ «ως Νομι­κό Πρό­σω­πο Δημο­σί­ου Δικαί­ου είναι φορέ­ας που υπά­γε­ται άμε­σα στο υπουρ­γείο Άμυ­νας, επι­βλέ­πε­ται άμε­σα από αυτό». Επί­σης, τόνι­σε πως το ΔΣ της Ένω­σης τυπι­κά και μόνο εκπρο­σω­πεί τους από­στρα­τους του Στρα­τού Ξηράς, μέσω δικτα­το­ρι­κών νόμων του Μετα­ξά και του Παπα­δό­που­λου, όμως, στην πρά­ξη έχει εκλε­γεί με ένα πολύ μικρό ποσοστό.

«Όχι κ. Υπουρ­γέ, δεν αξί­ζει αυτό στις δεκά­δες χιλιά­δες των απο­στρά­των του Στρα­τού Ξηράς, δεν υιο­θε­τούν αυτές τις γελοιό­τη­τες, δεν τους εκπρο­σω­πεί αυτή η πολι­τι­κή χυδαιό­τη­τα», είπε ο Ν. Παπα­να­στά­σης, προ­σθέ­το­ντας πως αυτή η δρά­κα κανει φασι­στο-συνά­ξεις αντί να ασχο­λη­θεί με τα σοβα­ρό­τα­τα προ­βλή­μα­τα των απο­στρά­των που είναι άνθρω­ποι βασανισμένοι.

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας, Νίκος Πανα­γιω­τό­που­λος, προ­σπά­θη­σε να συγκα­λύ­ψει τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, παρά το γεγο­νός πως πρό­κει­ται για φορέα που επο­πτεύ­ε­ται από τον ίδιο, με το επι­χεί­ρη­μα πως το ΔΣ της ΕΑΑΣ είναι αυτο­διοί­κη­το. Μάλι­στα, ο ίδιος δήλω­σε πως βλέ­πο­ντας το βίντεο της ομι­λί­ας του προ­έ­δρου της ΕΑΑΣ στην επί­μα­χη εκδή­λω­ση, «δεν άκου­σε που­θε­νά την φρα­σε­ο­λο­γία» που του κατα­λο­γί­ζει το ΚΚΕ.

Ο ίδιος ισχυ­ρί­στη­κε πως η ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου «ενθαρ­ρύ­νει πρω­το­βου­λί­ες εθνι­κής συμ­φι­λί­ω­σης», σπεύ­δο­ντας, ωστό­σο, να χαρα­κτη­ρί­σει ως «εκδη­λώ­σεις μνή­μης και περι­συλ­λο­γής» τις γιορ­τές μίσους που γίνο­νται εκεί­νες τις μέρες στο Γράμ­μο!!! Εξί­σω­σε δε αυτές τις φασι­στο-συνά­ξεις με τις αγω­νι­στι­κές παρα­δό­σεις του λαού μας και του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος, συστή­νο­ντας «να πέσουν οι τόνοι και να απο­φευ­χθούν τέτοιοι χαρα­κτη­ρι­σμοί εκατέρωθεν».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι πρό­σφα­τα εκδι­κά­στη­κε και ανα­μέ­νε­ται να βγει η από­φα­ση για την αγω­γή που κατέ­θε­σε η ΕΑΑΣ σε βάρος του δημο­σιο­γρά­φου Ν. Μπο­γιό­που­λου. Η ΕΑΑΣ αξιώ­νει από το δημο­σιο­γρά­φο την κατα­βο­λή 70.000 ευρώ για «ηθι­κή βλά­βη» και τη φυλά­κι­σή του για έξι μήνες, «ως μέσον εκτε­λέ­σε­ως της από­φα­σης που θα εκδοθεί».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο