Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη Γερμανία από την επόμενη εβδομάδα

Υπο­χρε­ω­τι­κή σε όλη τη Γερ­μα­νία θα είναι από την επό­με­νη εβδο­μά­δα η χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας, του­λά­χι­στον για τους επι­βά­τες των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς και τους πελά­τες των εμπο­ρι­κών καταστημάτων.

Η Βρέ­μη και η Βόρεια Ρηνα­νία — Βεστφα­λία έγι­ναν σήμε­ρα τα τελευ­ταία από τα 16 ομό­σπον­δα κρα­τί­δια της Γερ­μα­νί­ας που ανα­κοί­νω­σαν την υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κού μέσου για το στό­μα και τη μύτη, ενό­ψει της στα­δια­κής άρσης των περιο­ρι­σμών στην κοι­νω­νι­κή και οικο­νο­μι­κή δραστηριότητα.

Στην τελευ­ταία τηλε­διά­σκε­ψη της καγκε­λα­ρί­ου Αγκε­λα Μέρ­κελ με τους πρω­θυ­πουρ­γούς των κρα­τι­δί­ων είχε συμ­φω­νη­θεί να γίνουν «επει­γό­ντως» σχε­τι­κές συστά­σεις στους πολί­τες, ωστό­σο τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες η μία μετά την άλλη οι τοπι­κές κυβερ­νή­σεις επέ­βα­λαν την χρή­ση μάσκας ή άλλης προστασίας.

Οι πολί­τες δεν είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να προ­μη­θευ­τούν επαγ­γελ­μα­τι­κές μάσκες, ενώ μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποιούν ακό­μη και υφα­σμά­τι­νο μαντίλι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο