Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Αφού αύξη­σε την πλη­ρό­τη­τα των πλοί­ων κατά 25% ‑την οποία δύο μέρες πριν είχε απο­κλεί­σει- εν μέσω έξαρ­σης της παν­δη­μί­ας ήρθε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση να ρίξει «στά­χτη στα μάτια» με το μέτρο για την υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας και στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους των πλοίων.

Την υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας από την Τρί­τη 4 έως τις 18 Αυγού­στου και στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους των πλοί­ων ανα­κοί­νω­σε  ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, στο πλαί­σιο των μέτρων, που μετα­ξύ άλλων, απο­φα­σί­στη­καν νωρί­τε­ρα στην τηλε­διά­σκε­ψη που έγι­νε υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό και των υπουρ­γών υγεί­ας και πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, με τη συμ­με­το­χή του καθη­γη­τή λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας, Σωτή­ρη Τσιόδρα.

Επί­σης απο­φα­σί­στη­κε και η παρά­τα­ση έως και τις 18 Αυγού­στου της από­φα­σης ότι οι εργά­τες γης που βγαί­νουν από την Ελλά­δα δεν έχουν δικαί­ω­μα εισό­δου μέχρι νεωτέρας.

Κατά τα λοι­πά ο Στέ­λιος Πέτσας επι­χει­ρώ­ντας να αμβλύ­νει την ανη­συ­χία από την αλμα­τώ­δη α΄ύξηση των κρου­σμά­των, κατέ­φυ­γε στην γνω­στή κυβερ­νη­τι­κή επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία, ανα­φέ­ρο­ντας ότι η Ελλά­δα σήμε­ρα έχει πολύ καλύ­τε­ρη επι­δη­μιο­λο­γι­κή εικό­να από τις περισ­σό­τε­ρες άλλες χώρες, ενώ, όπως πρό­σθε­σε, η αύξη­ση των κρου­σμά­των δεν έχει οδη­γή­σει μέχρι στιγ­μής σε σημα­ντι­κή πίε­ση στο σύστη­μα υγεί­ας». Όπως είπε «οι νοση­λευό­με­νοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγού­στου ένα­ντι 11 στις 2 Ιου­λί­ου, 17 στις 2 Ιου­νί­ου, 44 στις 2 Μαΐ­ου και 81 στις 2 Απρι­λί­ου 2020.

Τέλος, σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο, από σήμε­ρα, ξεκι­νά σε στα­θε­ρή βάση, 3 φορές την εβδο­μά­δα, η τηλε­διά­σκε­ψη για τον COVID-19 με τους επι­κε­φα­λής υγεί­ας και πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, υπό τον πρωθυπουργό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο