Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποψηφιότητα αγωνιστικού βηματισμού στη Νέα Ιωνία από τη Λαϊκή Συσπείρωση: Κώστας Κατιμερτζόγλου

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Ν.Ιωνίας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι Επι­κε­φα­λής και υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος στις επερ­χό­με­νες δημο­τι­κές εκλο­γές του Μαΐ­ου του 2019 θα είναι ο δάσκα­λος και πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Π.Ε «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», Κώστας Κατημερτζόγλου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε χτες το πρωί, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ενάντια στην υπονόμευση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν σχολείου, κόντρα στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, καταγγέλλοντας την εισβολή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και επιχειρηματιών στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο των σχολείων, αλλά και το δουλεμπόριο που επιχειρείται να στηθεί σε βάρος ανέργων εκπαιδευτικών. Η κινητοποίηση αφορούσε το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Ν. Ιωνίας με ΜΚΟ που ανοίγει «τον ασκό του Αιόλου», αφού μέσω αυτού θα καλύπτονται θέσεις εργασίας που αφορούν δράσεις όπως: ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, «δημιουργική» απασχόληση παιδιών στα Δημοτικά αλλά και στους Παιδικούς σταθμούς, οδική ασφάλεια των μαθητών, «βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ κλπ.

Δεύ­τε­ρος από δεξιά ο Κώστας Κατη­μερ­τζό­γλου, σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Δημαρ­χείο Νέας Ιωνί­ας  ενά­ντια στην υπο­νό­μευ­ση του ενιαί­ου δημό­σιου και δωρε­άν σχο­λεί­ου, κόντρα στην κατα­στρα­τή­γη­ση των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, καταγ­γέλ­λο­ντας την εισβο­λή ΜΚΟ και επι­χει­ρη­μα­τιών στο εκπαι­δευ­τι­κό περιε­χό­με­νο των σχο­λεί­ων.. Η κινη­το­ποί­η­ση αφο­ρού­σε το μνη­μό­νιο συνερ­γα­σί­ας του Δήμου Ν. Ιωνί­ας με ΜΚΟ που ανοί­γει «τον ασκό του Αιό­λου», αφού μέσω αυτού θα καλύ­πο­νται θέσεις εργα­σί­ας που αφο­ρούν δρά­σεις όπως: ενι­σχυ­τι­κή διδα­σκα­λία στα σχο­λεία, «δημιουρ­γι­κή» απα­σχό­λη­ση παι­διών στα Δημο­τι­κά αλλά και στους Παι­δι­κούς σταθ­μούς, οδι­κή ασφά­λεια των μαθη­τών, «βοή­θεια στο σπί­τι», ΚΑΠΗ κλπ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1961, από γονείς Ιωνιώ­τες μικρα­σια­τι­κής κατα­γω­γής. Ο πάτε­ρας του,γνωστός Περισ­σιώ­της κομ­μου­νι­στής αρτερ­γά­της συν­δι­κα­λι­στής και μέλος της Εαμι­κής Εθνι­κής μας Αντί­στα­σης με φυλα­κές και εξο­ρί­ες χρό­νων για τη δρά­ση του, από τα Βουρ­λά της Σμύρ­νης και τη Σπάρ­τη Πισι­δί­ας και η μητέ­ρα του από την Κωνσταντινούπολη.

Μεγά­λω­σε σε διά­φο­ρες περιο­χές της Νέας Ιωνί­ας και κατοι­κεί μόνι­μα πια στην περιο­χή της Νεά­πο­λης τα τελευ­ταία 23 χρό­νια. Ως μαθη­τής του Γυμνα­σί­ου και του Λυκεί­ου Αρρέ­νων στα Πευ­κά­κια οργα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ το 1976 και συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στο συν­δι­κα­λι­στι­κό μαθη­τι­κό κίνη­μα ως μέλος του μαθη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου. Το 1979 ως εργά­της σε γνω­στή βιο­μη­χα­νία υπο­δη­μα­το­ποι­ί­ας της περιο­χής εκλέ­χτη­κε μέλος του Δ.Σ της σωμα­τεια­κής επι­τρο­πής του εργοστασίου.

Σπού­δα­σε δάσκα­λος στην Παι­δα­γω­γι­κή Ακα­δη­μία της Ρόδου από την οποία απο­φοί­τη­σε το 1982. Στη διάρ­κεια των σπου­δών του συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα ως γραμ­μα­τέ­ας του Δ.Σ του σπου­δα­στι­κού συλ­λό­γου της σχο­λής εκλεγ­μέ­νος με το ψηφο­δέλ­τιο της Παν­σπου­δα­στι­κής και ήταν μέλος του Νομαρ­χια­κού Γρα­φεί­ου Δωδε­κα­νή­σου της ΚΝΕ.

Διο­ρί­στη­κε δάσκα­λος το 1984. Συνέ­χι­σε τις παι­δα­γω­γι­κές του σπου­δές μετεκ­παι­δευό­με­νος στο τμή­μα τη Γενι­κής Αγω­γής του Μαρά­σλειου Διδα­σκα­λεί­ου Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης από το 1989 ως το 1991. Εργά­ζε­ται ως δάσκα­λος επί τριά­ντα πέντε χρό­νια από τα οποία τα τελευ­ταία τριά­ντα σε δημο­τι­κά σχο­λεία της Ν.Ιωνίας.

Είναι συνο­λι­κά πάνω από 15 χρό­νια μέλος του Δ.Σ του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Π.Ε «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και πρό­ε­δρός του την τελευ­ταία πεντα­ε­τία. Είναι μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ Εκπαι­δευ­τι­κών, της Πανατ­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Ν.Ιωνίας με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση από τον Φλε­βά­ρη του 2018. Διε­τέ­λε­σε αντι­πρό­ε­δρος για δύο θητεί­ες ως μέλος του Δ.Σ του τοπι­κού παραρ­τή­μα­τος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και μέλος του Δ.Σ του Ιωνι­κού Συν­δέ­σμου για δύο θητεί­ες. Ιδρυ­τι­κό μέλος, ως εκπρό­σω­πος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών, της Λαϊ­κής Επι­τρο­πής Ν.Ιωνίας.

Είναι παντρε­μέ­νος με την Καί­τη Παπα­γε­ωρ­γί­ου συντα­ξιού­χο δασκά­λα και πατέ­ρας δύο παιδιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο