Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση βιασμού 24χρονης — Νέες καταθέσεις εν αναμονή των τοξικολογιών εξετάσεων

Με νέες κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων συνε­χί­ζει η 5η τακτι­κή ανα­κρί­τρια Θεσ­σα­λο­νί­κης την έρευ­να για τον ομα­δι­κό βια­σμό που κατήγ­γει­λε ότι υπέ­στη η 24χρονη σε πρω­το­χρο­νιά­τι­κο πάρ­τι, σε σουί­τα πολυ­τε­λούς ξενο­δο­χεί­ου της Θεσσαλονίκης.

Την πόρ­τα του γρα­φεί­ου της θα περά­σουν σήμερα η 17χρονη φίλη της καταγ­γέλ­λου­σας και ο φίλος του εργο­δό­τη της. Η πρώ­τη είχε συνο­δεύ­σει την καταγ­γέλ­λου­σα στο πάρ­τι αλλά στη συνέ­χεια απο­χώ­ρη­σε και ο δεύ­τε­ρος τη συνά­ντη­σε το πρωί της Πρω­το­χρο­νιάς, μετά τον φερό­με­νο βιασμό.

Στο μετα­ξύ, η ανα­κρί­τρια ανα­μέ­νει τα απο­τε­λέ­σμα­τα των τοξι­κο­λο­γιών εξε­τά­σε­ων της 24χρονης που θα ρίξουν φως στην υπό­θε­ση και θα κρί­νουν την περαι­τέ­ρω δικα­στι­κή έρευ­να. Δείγ­μα ούρων έχει στα­λεί και εξε­τά­ζε­ται από εξει­δι­κευ­μέ­νο εργα­στή­ριο της Ελβε­τί­ας για τυχόν ανί­χνευ­ση νέων συν­θε­τι­κών ψυχο­τρό­πων ουσιών που κυκλο­φο­ρούν στην αγο­ρά και δεν έχουν κατα­γρα­φεί από τα ελλη­νι­κά εργα­στή­ρια. Το ίδιο εργα­στή­ρι ανα­μέ­νε­ται επί­σης να ανα­λύ­σει και να προσ­διο­ρί­σει το επί­πε­δο αλκο­ό­λης στον οργα­νι­σμό της κοπέλας.

Πόρι­σμα με βάση τα παρα­πά­νω απο­τε­λέ­σμα­τα θα συντά­ξει η Ιατρο­δι­κα­στι­κή Υπη­ρε­σία του ΑΠΘ και θα την απο­στεί­λει στην ανακρίτρια.

Εισαγ­γε­λι­κές πηγές τόνι­ζαν ότι είναι πιθα­νόν η κατη­γο­ρία να ανα­βαθ­μι­στεί επί το βαρύ­τε­ρο, αν από τις τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις που ήδη διε­νερ­γού­νται και τα απο­τε­λέ­σμα­τά τους ανα­μέ­νο­νται, προ­κύ­ψει ότι η κοπέ­λα ήταν υπό την επή­ρεια ναρ­κω­τι­κών ή υπνω­τι­κών ουσιών, αν δηλα­δή επι­βε­βαιω­θεί ότι της έρι­ξαν κάτι στο ποτό για να κατα­στεί ανί­κα­νη να αντιδράσει.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα της τοξι­κο­λο­γι­κής της κοπέ­λας που ανα­μέ­νο­νται και η επι­βε­βαί­ω­ση δεύ­τε­ρου ατό­μου στην σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­σή της είναι τα κρί­σι­μα στοι­χεία, που, κατά τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές, μπο­ρεί να θεμε­λιώ­σουν ομα­δι­κό βια­σμό, κατη­γο­ρία βαρύ­τα­τη που επι­σύ­ρει ισό­βια, εκτι­νά­ζο­ντας το θερ­μό­με­τρο της ποι­νι­κής κατη­γο­ρί­ας στα ύψη. Και βέβαια, εάν υπάρ­ξει ανα­βάθ­μι­ση της κατη­γο­ρί­ας είτε σε βια­σμό είτε σε σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση ανί­κα­νου να αντι­δρά­σει, τότε η προ­σω­ρι­νή κρά­τη­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων μπαί­νει για τα καλά στο τραπέζι.

Διπλή έρευνα

Η 24χρονη που κατήγ­γει­λε βια­σμό παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς σε δωμά­τιο πολυ­τε­λούς ξενο­δο­χεί­ου, άνοι­ξε διπλή εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να, τα απο­τε­λέ­σμα­τα της οποί­ας ακό­μη δεν μπο­ρούν με ακρί­βεια να απο­τι­μη­θούν. Οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που υπήρ­ξαν και ο αρχι­κός απο­δέ­κτης της καταγ­γε­λί­ας της 24χρονης Γεωρ­γί­ας Μπί­κα, με πρω­το­βου­λία του προϊ­στα­μέ­νου τους Πανα­γιώ­τη Πανα­γιω­τό­που­λου ξεκί­νη­σαν άμε­σα, εκτός από την έρευ­να για τον βια­σμό της κοπέ­λας, εκτε­τα­μέ­νη έρευ­να για μαστρο­πεία και για δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών. Και η μία και η άλλη έρευ­να «τρέ­χουν» και είναι εξί­σου σοβα­ρές, καθώς οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές ψάχνουν για οργα­νω­μέ­νο, ενδε­χο­μέ­νως, κύκλω­μα που «διο­χέ­τευε» κοπέ­λες για σεξουα­λι­κές συνευ­ρέ­σεις, ενώ παράλ­λη­λα δια­κι­νού­σε και ναρ­κω­τι­κά. Πάντως, το κορί­τσι που σεξουα­λι­κά κακο­ποι­ή­θη­κε την παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς, δεν μετεί­χε, όπως ξεκα­θα­ρί­ζουν από την πρώ­τη ημέ­ρα οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές, σε ομά­δα νεα­ρών γυναι­κών που προ­σέ­φε­ραν σεξουα­λι­κές υπη­ρε­σί­ες επ’ αμοιβή.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας για τη μαστρο­πεία και τα ναρ­κω­τι­κά κατα­σχέ­θη­καν την Παρα­σκευή τα κινη­τά τηλέ­φω­να και οι ηλε­κτρο­νι­κές συσκευ­ές του Μάνου Παπα­δό­που­λου, που είναι και το κεντρι­κό πρό­σω­πο αυτής της έρευ­νας, προς το παρόν, διό­τι μπο­ρεί να προ­κύ­ψουν και άλλοι ως μετέ­χο­ντες σε κύκλω­μα μαστρο­πεί­ας, ενώ ανά­λο­γες κατα­σχέ­σεις έγι­ναν και σε κινη­τά και ηλε­κτρο­νι­κές συσκευ­ές των τεσ­σά­ρων νεα­ρών που ήταν στο πάρ­τι από τους οποί­ους ο ένας, ο Βασί­λης Λεβέ­ντης, είναι ήδη κατη­γο­ρού­με­νος για τη σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση της 24χρονης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο