Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Ηλιούπολης: Την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τού αστυνομικού διεκδικεί η μητέρα του παιδιού

Την επι­μέ­λεια της ανή­λι­κης κόρης του αστυ­νο­μι­κού κατη­γο­ρού­με­νου στην υπό­θε­ση της βίαι­ης εκπόρ­νευ­σης της 19χρονης, θα διεκ­δι­κή­σει η σύζυ­γος του και μητέ­ρα του παι­διού την οποία μέχρι τώρα ο προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος ένστο­λος κρα­τού­σε μακριά με απει­λές, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της συνη­γό­ρου της, Ελισ­σά­βετ Τσέρτου.

Στην ανα­κοί­νω­ση τής κ. Τσέρ­του, που εκπρο­σω­πεί την σύζυ­γο του προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου αστυ­νο­μι­κού, ανα­φέ­ρε­ται πως η σύζυ­γος του κατη­γο­ρού­με­νου ήταν «το πρω­ταρ­χι­κό του θύμα» και επί­σης πως το 9 ετών κορι­τσά­κι του που ζού­σε μαζί του, πιθα­νό­τα­τα βρι­σκό­ταν στο σπί­τι της Ηλιού­πο­λης όσο ήταν σε αυτό αιχ­μά­λω­τη η 19χρονη.

Σύμ­φω­να με την ανακοίνωση:

«Στη “σκο­τει­νή” υπό­θε­ση της σύλ­λη­ψης του αστυ­νο­μι­κού υπάρ­χουν στοι­χεία που δεν έχουν βγει ακό­μα στην δημο­σιό­τη­τα για λόγους ευνό­η­τους και αντι­λη­πτούς και θα απο­δο­θούν απο­κλει­στι­κά στις Αρχές για την απο­νο­μή της δικαιο­σύ­νης την οποία εμπι­στευό­μα­στε από­λυ­τα. Ισχυ­ρί­στη­κε, όπως πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με, ότι δήθεν η μητέ­ρα του παι­διού το έχει εγκα­τα­λεί­ψει, ενώ η αλή­θεια είναι ότι με εκβια­σμούς, τρο­μο­κρα­τία και απει­λές ενω­μέ­νες με άμε­σο κίν­δυ­νο ζωής, εξα­να­γκά­στη­κε να του δώσει την επιμέλεια.

Η μητέ­ρα της ανή­λι­κης κόρης τού αστυ­νο­μι­κού ήταν το πρω­ταρ­χι­κό του θύμα, την οποία απει­λού­σε και είχε βιαιο­πρα­γή­σει στο παρελ­θόν ώστε να την απο­μα­κρύ­νει από το ανή­λι­κο τέκνο της και να έχει την απο­κλει­στι­κή επι­μέ­λεια. Η μητέ­ρα ουδέ­πο­τε τόλ­μη­σε να διεκ­δι­κή­σει την επι­μέ­λεια έως σήμε­ρα καθό­σον ήταν υπό καθε­στώς απει­λών και τρό­μου. Ήξε­ρε ότι ο αστυ­νο­μι­κός μπο­ρεί να υλο­ποι­ή­σει τις απει­λές του.

Την επι­κοι­νω­νία με το ανή­λι­κο τέκνο είχε άτυ­πα ως σήμε­ρα, όπο­τε επι­θυ­μού­σε ο αστυ­νο­μι­κός-πατέ­ρας ώστε να απο­κρύ­πτει το τι συνέ­βαι­νε εντός της οικί­ας που ζού­σε το ανή­λι­κο τέκνο, ενώ εκεί­νη παρα­κα­λού­σε για λίγη επι­κοι­νω­νία ακό­μα με το παι­δί της. Σήμε­ρα με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες της 19χρονης, “έσπα­σε” η σιω­πή της μητέ­ρας και σήμε­ρα μπο­ρεί χωρίς φόβο να διεκ­δι­κή­σει την επι­μέ­λεια της ανή­λι­κης θυγα­τέ­ρας της καθό­σον ήδη έχει κατα­τε­θεί αίτη­μα ασφα­λι­στι­κών μέτρων Ενώ­πιον του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Αθη­νών για ανά­θε­ση της επι­μέ­λειας σε εκεί­νη καθώς και συμπλη­ρω­μα­τι­κό αίτη­μα στον Εισαγ­γε­λέα Ανη­λί­κων ώστε να διε­ρευ­νη­θεί εάν υπήρ­ξε εμπλο­κή του ανή­λι­κης κόρης της, μόλις 9 ετών, σε όλες τις κακουρ­γη­μα­τι­κές πρά­ξεις τις οποί­ες σήμε­ρα κατη­γο­ρεί­ται και έχει προ­φυ­λα­κι­στεί ο αστυνομικός.

Η μητέ­ρα της ανή­λι­κης κόρης τού αστυ­νο­μι­κού είναι ικα­νή μητέ­ρα και επι­θυ­μεί την προ­στα­σία του ανή­λι­κου τέκνου της και την απο­μά­κρυν­ση του από το τοξι­κό και άρρω­στο περι­βάλ­λον που ζού­σε και περι­μέ­νει πώς και πώς να την πάρει στην αγκα­λιά της και να την φρο­ντί­σει. Ερώ­τη­μα γεν­νά­ται πού βρι­σκό­ταν το ανή­λι­κο τέκνο όλο αυτό το διά­στη­μα που η 19χρονη κοπέ­λα ζού­σε την “κόλα­ση” στο δια­μέ­ρι­σμα της Ηλιού­πο­λης, καθώς, σύμ­φω­να με τις κατα­θέ­σεις της γνώ­ρι­ζε την ανή­λι­κη κόρη του αστυ­νο­μι­κού, και ταυ­τί­ζε­ται ο κοι­νός τόπος δια­μο­νής τους το οποίο ήταν το δια­μέ­ρι­σμα στην Ηλιούπολη».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο