Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση μαστροπείας στην Ηλιούπολη: Αθωώθηκε ο αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη!

Ακο­λου­θώ­ντας την απα­ρά­δε­κτη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο αθώ­ω­σε τον αστυ­νο­μι­κό ο οποί­ος ήταν κατη­γο­ρού­με­νος για την υπό­θε­ση του κυκλώ­μα­τος μαστρο­πεί­ας στην Ηλιούπολη.

Ο αστυ­νο­μι­κός κρί­θη­κε αθώ­ος για την συστη­μα­τι­κή κακο­ποί­η­ση της 19χρονης κοπέ­λας. Σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες της, την κρα­τού­σε στο δια­μέ­ρι­σμά του όπου την κακο­ποιού­σε και την εξέδιδε.

Αθώ­ος, κρί­θη­κε για την κατη­γο­ρία τη σωμα­τε­μπο­ρί­ας και ο πατέ­ρας της 19χρονης, ενώ κρί­θη­κε ένο­χος για παρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή. Ένο­χος για την υπό­θε­ση κρί­θη­κε μόνο ο τρί­τος κατη­γο­ρού­με­νος, που είχε συλ­λη­φθή για εμπο­ρία ανθρώ­πων και παρά­βα­ση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός επι­κα­λέ­στη­κε «έλλει­ψη αντι­κει­με­νι­κών στοι­χεί­ων ή επαρ­κών ενδεί­ξε­ων», ενώ για τις κύριες κατη­γο­ρί­ες η πρό­τα­ση του εισαγ­γε­λέα ήταν απαλ­λα­κτι­κή για αμφό­τε­ρους τους κατηγορούμενους.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, ανα­φο­ρι­κά με τον πρώ­το κατη­γο­ρού­με­νο πρώ­ην αστυ­νο­μι­κό Δημή­τρη Μπου­γιού­κο που κατη­γο­ρεί­ται ότι βία­ζε και εξέ­δι­δε τη 19χρονη που είχε φυλα­κι­σμέ­νη στο σπί­τι του στην Ηλιού­πο­λη ο εισαγ­γε­λέ­ας ζήτη­σε να κρι­θεί ένο­χος μόνο για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία. Σχε­τι­κά με τη σχέ­ση της 19χρονης με τον 40χρονο επί­ορ­κο αστυ­νο­μι­κό, ο εισαγ­γε­λέ­ας τόνι­σε ότι από τα video της κοι­νής του συνύ­παρ­ξης προ­κύ­πτει «μία σχέ­ση που την απο­λάμ­βα­ναν μαζί».

«Πράγ­μα­τι ο κατη­γο­ρού­με­νος παρα­δέ­χθη­κε ότι χτύ­πη­σε την καταγ­γέλ­λου­σα. Δεν απο­δεί­χθη­κε όμως ο βια­σμός της, όπως βεβαί­ω­σαν οι ιατρο­δι­κα­στι­κές εκθέ­σεις, ούτε προη­γού­με­νη βία».

«Η έννοια που μάς απα­σχο­λεί εδώ», κατέ­λη­ξε ο εισαγ­γε­λέ­ας, «είναι η έννοια του ευά­λω­του. Τίθε­ται, λοι­πόν, το ερώ­τη­μα: Μπο­ρού­σε η καταγ­γέλ­λου­σα να πρά­ξει δια­φο­ρε­τι­κά και να πάρει άλλο δρό­μο στη ζωή της; Εγώ απα­ντώ ότι ναι, μπορούσε».

Για τον πατέ­ρα της 19χρονης που κατη­γο­ρεί­ται ότι τη βία­ζε όσο ήταν ανή­λι­κη ο εισαγ­γε­λέ­ας πρό­τει­νε την ενο­χή του μόνο για κατο­χή μεταλ­λι­κής ράβδου.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας τόνι­σε ότι παρά τα όσα περιέ­γρα­ψαν ενώ­πιον του δικα­στη­ρί­ου η 19χρονη, η μητέ­ρα της και ο αδελ­φός της, ότι δηλα­δή ο πατέ­ρας έπι­νε και ήταν οξύ­θυ­μος απο­δεί­χθη­κε ότι εκεί­νος τους παρεί­χε τα πάντα σε ό,τι αφο­ρά τα υλι­κά αγα­θά. αλλά «θα μπο­ρού­σε να έχει καλύ­τε­ρη επο­πτεία της οικο­γέ­νειάς του».

Απαλ­λα­κτι­κή ήταν όμως και πρό­τα­ση για τον πρώ­ην σύντρο­φο της 19χρονης Ντ., που κατη­γο­ρεί­ται ότι επί­σης την εξέ­δι­δε όσο ήταν ανή­λι­κη, καθώς και για τους φίλους του αστυ­νο­μι­κού – κατη­γο­ρού­με­νους για άμε­ση συν­δρο­μή σε εμπο­ρία ανθρώ­πων κατ’ επάγγελμα.

Σύμ­φω­να με τον εισαγ­γε­λέα ανα­φο­ρι­κά με τον Ντ. οι φωτο­γρα­φί­ες της 19χρονης μαζί του δει­χνουν δύο ανθρώ­πους «που μοι­ρά­ζο­νται κοι­νές επι­διώ­ξεις κάτι που προ­κύ­πτει και από τη μετα­ξύ τους επι­κοι­νω­νία. Άρα δεν ζορί­στη­κε κανείς».

Κατά τον εισαγ­γε­λέα η 19χρονη, «δεν παρα­πλα­νή­θη­κε, αλλά ότι επέ­λε­ξε τη συγκε­κρι­μέ­νη ζωή» και «είχε τον από­λυ­το έλεγ­χο των επι­λο­γών της σε μια προ­σπά­θεια να πετύ­χει την οικο­νο­μι­κή της χει­ρα­φέ­τη­ση. Το απώ­τε­ρο κίνη­τρο, για ποιό λόγο έκα­νε τις κατη­γο­ρί­ες, θεω­ρώ ότι είναι κοι­νω­νι­κά ενδια­φέ­ρον, αλλά για την σημε­ρι­νή δίκη είναι παγε­ρά αδιάφορο».

Όσον αφο­ρά την 25χρονη δεύ­τε­ρη καταγ­γέλ­λου­σα, ο εισαγ­γε­λέ­ας είπε κατά την πρό­τα­σή του ότι τα όσα κατήγ­γει­λε για την ομη­ρία της και την εκπό­ρε­νυ­σή της από τον κατη­γο­ρού­με­νο αστυ­νο­μι­κό «δια­ψεύ­στη­καν λέξη προς λέξη» από τις μαρ­τυ­ρι­κές κατα­θέ­σεις που ακού­στη­καν εντός της αίθουσας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο