Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται η τηλεπερσόνα και οι συγκατηγορούμενοι του

Αρνού­νται όσα τους απο­δί­δο­νται στην υπό­θε­ση των σκη­νο­θε­τη­μέ­νων επι­θέ­σε­ων ο θεω­ρού­με­νος ως βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος Μένιος Φουρ­θιώ­της και οι δύο συγκα­τη­γο­ρού­με­νοι του, σύμ­φω­να με τις προ­α­να­κρι­τι­κές κατα­θέ­σεις τους.

Στους αστυ­νο­μι­κούς, ο Μένιος Φουρ­θιώ­της φέρε­ται να αρνή­θη­κε όσα του απο­δί­δο­νται δηλώ­νο­ντας πως θα απο­λο­γη­θεί στις δικα­στι­κές αρχές με τον δικη­γό­ρο του, ενώ οι δύο συγκα­τη­γο­ρού­με­νοι του αφού δήλω­σαν ότι αρνού­νται τις πρά­ξεις υπο­στή­ρι­ξαν πως οι ίδιοι ουσια­στι­κά δού­λευαν για τη φύλα­ξη του Μ.Φουρθιώτη τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, χωρίς να έχουν εμπλο­κή ούτε με τις επι­θέ­σεις έξω από το σπί­τι, ούτε με τους πυρο­βο­λι­σμούς κατά αστυ­νο­μι­κών. Αρνού­νται επί­σης και οι δύο ότι έχουν κάνει οποια­δή­πο­τε πρά­ξη σε βάρος δημοσιογράφου.

Ο ένας από τους δύο κατη­γο­ρού­με­νους, ανα­φέ­ρει ‑σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες- στην προ­α­να­κρι­τι­κή του κατά­θε­ση, πως γνω­ρί­ζει τον Μ.Φουρθιώτη από το 2010 οπό­τε δού­λευε ως φύλα­κας στο κανά­λι “Ε” . Ανα­φέ­ρει επί­σης πως τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες συνό­δευε κάθε μέρα τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του παρου­σια­στή από το κανά­λι στο σπί­τι του, μαζί με τον φίλο και πλέ­ον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του που στο μετα­ξύ είχε προ­σλη­φθεί για φύλα­ξη. Όπως ανα­φέ­ρει ο κατη­γο­ρού­με­νος, «ο Φουρ­θιώ­της μου είπε ότι κάποιος αστυ­νο­μι­κός που είναι στη φύλα­ξη του κανα­λιού, απο­πει­ρά­θη­κε να τον σκο­τώ­σει και γι’ αυτό μου ζήτη­σε να πηγαί­νω περισ­σό­τε­ρες ημέ­ρες για την συνο­δεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύ­πτει η Αστυ­νο­μία για­τί του κόψα­νε τα άτο­μα και έχει πρό­βλη­μα με τρο­μο­κρά­τες. Τώρα που το θυμά­μαι καλύ­τε­ρα, τις τελευ­ταί­ες οκτώ με εννέα ημέ­ρες πηγαί­να­με κάθε μέρα στο σπί­τι του είτε για να τον πάρου­με είτε για να τον αφή­σου­με. Μια φορά είχε ζητή­σει από εμέ­να αλλά και από τον … να του βρού­με άτο­μα για συνο­δεία και security. Απ’ ό,τι κατά­λα­βα θα έδι­νε περισ­σό­τε­ρα λεφτά σ’ αυτά τα άτο­μα. Για ορι­σμέ­νες από τις πρά­ξεις που με κατη­γο­ρεί­τε, ο Φουρ­θιώ­της μου είχε ζητή­σει να του βρω τα άτο­μα. Εγώ του τα βρή­κα και από εκεί και πέρα δεν γνω­ρί­ζω τίπο­τα για την εξέ­λι­ξη των γεγο­νό­των που συνέβησαν».

Ο κατη­γο­ρού­με­νος είπε επί­σης ότι ο Φουρ­θιώ­της πριν λίγες ημέ­ρες, και χωρίς να έχου­με στα­μα­τή­σει να πηγαί­νου­με για συνο­δεία, μας φώνα­ξε στο κανά­λι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπί­τι για­τί κανείς δεν θέλει να τον ανα­λά­βει και γι’ αυτό μας ζήτη­σε να πηγαί­νου­με για πιο πολ­λές ώρες. «Δηλα­δή μας ζήτη­σε σχε­δόν να είμα­στε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμ­φώ­νη­σα και εκεί­νος άρχι­σε να μας φωνά­ζει και να λέει: “Να πάτε να τους βρεί­τε. Βρεί­τε τους. Βρεί­τε τους. Μου έκα­ναν ζημιά”, εννο­ώ­ντας τα άτο­μα που έκα­ναν τα χτυ­πή­μα­τα στο σπί­τι του».

Ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος φέρε­ται να είπε στους αστυ­νο­μι­κούς ότι μετά από πρό­τα­ση του φίλου του, και συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νου του πλέ­ον, ο οποί­ος εργα­ζό­ταν ήδη ως φύλα­κας στο ραδιό­φω­νο του Μ.Φουρθιώτη, δέχθη­κε να πάει ως φύλα­κας του παρου­σια­στή με μισθό 1.500 ευρώ. Υπο­στη­ρί­ζει επί­σης ότι άλλα άτο­μα, τα οποία βρή­κε ο ίδιος ο παρου­σια­στής, είναι αυτά που έκα­ναν τις πρά­ξεις που τους αποδίδονται.

Πηγή: ΑΠΕ 

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο