Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Novartis: Αίτημα Άρσης Ασυλίας για τον Α. Λοβέρδο για άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία

Στο αρχείο τέθη­κε το σκέ­λος της έρευ­νας των Εισαγ­γε­λέ­ων Δια­φθο­ράς για τη Novartis όσον αφο­ρά τον διοι­κη­τή της ΤτΕ Γιάν­νη Στουρ­νά­ρα την ίδια στιγ­μή που ζητεί­ται η άρση ασυ­λί­ας του πρώ­ην υπουρ­γού Ανδρέα Λοβέρ­δου προ­κει­μέ­νου να ασκη­θεί σε βάρος του ποι­νι­κή δίω­ξη για δωροδοκία.

Με δύο δια­φο­ρε­τι­κές ενέρ­γειες της η Εισαγ­γε­λία Δια­φθο­ράς ολο­κλη­ρώ­νει τα τμή­μα­τα της έρευ­νας της που αφο­ρούν τους δύο πρώ­ην υπουρ­γούς που ελέγ­χθη­καν για την υπό­θε­ση της Novartis.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι εισαγ­γε­λείς κατά της δια­φθο­ράς έκλει­σαν ήδη το σκέ­λος της έρευ­νας που αφο­ρά τον διοι­κη­τή της Τρά­πε­ζας της Ελλά­δος όσον αφο­ρά την εμπλο­κή του, με την ιδιό­τη­τα του πρώ­ην υπουρ­γού, στην υπό­θε­ση της Νοβάρ­τις. Από τον έλεγ­χο δεν προ­έ­κυ­ψε κανέ­να στοι­χείο σε βάρος του και έτσι οι εισαγ­γε­λείς με διά­τα­ξη τους έθε­σαν στο αρχείο την δικο­γρα­φία που αφο­ρού­σε τον κ. Στουρνάρα.

Αντί­θε­τα, οι εισαγ­γε­λι­κοί λει­τουρ­γοί μετά την αξιο­λό­γη­ση των στοι­χεί­ων για τον κ Λοβέρ­δο, απο­στέλ­λουν εκ νέου την δικο­γρα­φία στη Βου­λή προ­κει­μέ­νου να δωθεί έγκρι­ση για την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης σε βάρος του πρώ­ην υπουρ­γού. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι Εισαγ­γε­λείς Δια­φθο­ράς εκτι­μούν ότι δια­θέ­τουν επαρ­κείς ενδεί­ξεις ώστε να ασκη­θεί δίω­ξης σε βάρος του βου­λευ­τή του ΚΙΝΑΛ για το αδί­κη­μα της δωροδοκίας.

Έτσι οι εισαγ­γε­λείς απο­στέλ­λουν στη Βου­λή πόρι­σμα περί­που 200 σελί­δων, με το οποίο αξιο­λο­γούν το υλι­κό που έχουν συλ­λέ­ξει για τον κ Λοβέρ­δο , ζητώ­ντας την έγκρι­ση του Κοι­νο­βου­λί­ου στην άρση της ασυ­λί­ας του.

Ο κ. Λοβέρ­δος έχει δώσει στους Εισαγ­γε­λείς εξη­γή­σεις με την ιδιό­τη­τα του υπό­πτου, τον περα­σμέ­νο Μάιο. Η κλή­ση του πρώ­ην υπουρ­γού είχε στα­λεί, με έγκρι­ση και πάλι της Βου­λής, μετά από κατα­θέ­σεις προ­στα­τευο­μέ­νων και άλλων μαρ­τύ­ρων, που υπο­στή­ρι­ξαν ότι επί υπουρ­γί­ας του κ. Λοβέρ­δου κυκλο­φό­ρη­σαν 4 συγκε­κρι­μέ­να σκευά­σμα­τα της ελεγ­χό­με­νης φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νί­ας για σοβα­ρές παθή­σεις, τα οποία δια­τέ­θη­καν στη χώρα μας σε τιμές ακρι­βό­τε­ρες σε σχέ­ση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο πρώ­ην υπουρ­γός που είχε ζητή­σει και ο ίδιος την άρση της ασυ­λί­ας του αρνεί­ται κάθε κολά­σι­μη εμπλο­κή του στην υπό­θε­ση. Από την αρχή δε, ανα­φέ­ρε­ται σε σκευω­ρία και έχει προ­χω­ρή­σει σε μηνύ­σεις σε βάρος όλων των προ­σώ­πων που κατά την κρί­ση του είναι υπεύ­θυ­νοι για την στο­χο­ποί­η­ση του.

Η έρευ­να της Εισαγ­γε­λί­ας Δια­φθο­ράς πλέ­ον παρα­μέ­νει ανοι­χτή για τους κ.κ Αβρα­μό­που­λο και Γεωργιάδη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο