Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαίνεται στην Αυστραλία

Οι πυρο­σβέ­στες στην Αυστρα­λία ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι κατά­φε­ραν να θέσουν υπό έλεγ­χο τη μεγα­λύ­τε­ρη πυρ­κα­γιά που μαι­νό­ταν στη χώρα ανε­ξέ­λεγ­κτη εδώ και σχε­δόν τρεις μήνες, την ώρα που ανα­μέ­νε­ται να σημειω­θούν και βρο­χο­πτώ­σεις. Οι πυρο­σβέ­στες στη Νέα Νότια Ουα­λία εξή­γη­σαν ότι επι­τέ­λους σήμε­ρα κατά­φε­ραν να περιο­ρί­σουν την τερά­στια πυρ­κα­γιά που μαι­νό­ταν εκτός ελέγ­χου στην ορει­νή περιο­χή Γκό­σπερς, βορειο­δυ­τι­κά του Σίδνεϊ. 

Κατά την επί­σκε­ψή του στην περιο­χή αυτή σήμε­ρα ο επι­κε­φα­λής της πυρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σί­ας της Νέας Νότιας Ουα­λί­ας Σέιν Φιτζ­σί­μονς δήλω­σε ότι «μένει μία μικρή περιο­χή», όμως «η πρό­βλε­ψη για περιο­ρι­σμό (της πυρ­κα­γιάς) είναι ελπι­δο­φό­ρα». Αυτή η τερά­στια πυρ­κα­γιά που μαι­νό­ταν σε εθνι­κό πάρ­κο της Αυστρα­λί­ας κατέ­κα­ψε μία περιο­χή τρεις φορές το μέγε­θος του Λον­δί­νου. Σ

Εξάλ­λου η μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι προ­βλέ­πει έως και 50 χιλιο­στά βρο­χής για την εβδο­μά­δα αυτή σε πολ­λές από τις πλη­γεί­σες περιο­χές, κάτι που θα προ­σφέ­ρει ανα­κού­φι­ση έπει­τα από μήνες ξηρα­σί­ας.Αν επι­βε­βαιω­θούν οι προ­βλέ­ψεις, αυτό θα είναι «τα δώρα μας για τα Χρι­στού­γεν­να, την επέ­τειό μας, τον αρρα­βώ­να, τον γάμο και την απο­φοί­τη­σή μας όλα σε ένα. Ας το ελπί­σου­με», σχο­λί­α­σε ο Φιτζ­σί­μονς. Δεκά­δες άλλες πυρ­κα­γιές που μαί­νο­νται στην Αυστρα­λία έχουν επί­σης τεθεί υπό έλεγχο.

Οι πυρ­κα­γιές στην Αυστρα­λία, οι οποί­ες μαί­νο­νται από τον Σεπτέμ­βριο, πολύ νωρίς, έχουν στοι­χί­σει τη ζωή σε 28 ανθρώ­πους, ένα δισε­κα­τομ­μύ­ριο ζώα έχουν καεί, έχουν απαν­θρα­κώ­σει ήδη πάνω από 100 εκα­τομ­μύ­ρια στρέμ­μα­τα γης και μετέ­τρε­ψαν πάνω από 2.000 σπί­τια σε αποκαΐδια.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο