Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπό διάλυση η ναζιστική Χρυσή Αυγή — Ομολογία ήττας από το Μιχαλολιάκο

Η πορεία διά­λυ­σης του ναζι­στι­κού, εγκλη­μα­τι­κού μορ­φώ­μα­τος της Χρυ­σής Αυγής συνε­χί­ζε­ται, μετά τις απο­κα­λύ­ψεις για οικο­γε­νειο­κρα­τία και δια­φθο­ρά, τα συνε­χή “αλλη­λο­μα­χαι­ρώ­μα­τα” μετα­ξύ στε­λε­χών της, τις μαζι­κές απο­χω­ρή­σεις μελών και πρώ­ην υποψήφιων. 

Χαρα­κτη­ρι­στι­κές είναι οι εξαι­ρε­τι­κά ολι­γο­με­λείς εκλο­γι­κές συγκε­ντρώ­σεις της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης (βλέ­πε Θεσ­σα­λο­νί­κη), η οποία αδυ­να­τεί να συγκε­ντρώ­σει κόσμο πέραν του στε­νού κομ­μα­τι­κού πυρή­να, έχο­ντας πλέ­ον χάσει τη μεγά­λη μάζα των ψηφο­φό­ρων της. 

Σε ιδιαί­τε­ρα δει­νή θέση βρί­σκε­ται ο φυρε­ρί­σκος της συμ­μο­ρί­ας, Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, ο οποί­ος δεί­χνει να χρε­ώ­νε­ται την ραγδαία πτώ­ση των ποσο­στών της Χρυ­σής Αυγής στις πρό­σφα­τες ευρω­ε­κλο­γές, αλλά και τη “φαγω­μά­ρα” στο εσω­τε­ρι­κό της που έχει πλέ­ον λάβει ανε­ξέ­λεγ­κτες διαστάσεις.

Στο πλαί­σιο αυτό, με τις τελευ­ταί­ες δημο­σκο­πή­σεις να δεί­χνουν τη Χρυ­σή Αυγή στο 3,2% (μέση τιμή) και το κάτω άκρο του δημο­σκο­πι­κού πλαι­σί­ου να βρί­σκε­ται πλέ­ον στο 2,5%, ο Μιχα­λο­λιά­κος προ­ε­τοι­μά­ζει τους οπα­δούς της οργά­νω­σης για “ηρω­ι­κή έξο­δο” από τη Βουλή.

Έτσι, σε εκδή­λω­ση στον Άλι­μο, ο υπό­δι­κος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Μιχα­λο­λιά­κος έκλει­σε την ομι­λία του απαγ­γέλ­λο­ντας στί­χους του Κων­στα­ντί­νου Καβά­φη από το ποί­η­μα “Απο­λεί­πειν ο θεός Αντώ­νιον” με κατά­λη­ξη το γνω­στό “Απο­χαι­ρέ­τα την την Αλε­ξάν­δρεια που χάνεις…”.

“Ό,τι και να γίνει [στις εκλο­γές], επί επτά ολό­κλη­ρα χρό­νια τα εθνι­κι­στι­κά λάβα­ρα ήταν ψηλά στον ουρα­νό της Ελλά­δος”είπε ο Μιχα­λο­λιά­κος, εννο­ώ­ντας από το 2012 που η οργά­νω­ση μπή­κε στη Βου­λή μέχρι το 2019, που πλέ­ον ακό­μα και ο ίδιος εκτι­μά ότι θα είναι η στιγ­μή της “ηρω­ι­κής εξόδου”…

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από jailgoldendawn.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο