Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπό διερεύνηση τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό τους με «AstraZeneca»

Υπό διε­ρεύ­νη­ση είναι τα τρία δια­δο­χι­κά περι­στα­τι­κά νέων ανθρώ­πων στην Κρή­τη που υπέ­στη­σαν εμβο­λι­κά επει­σό­δια και δια­τα­ρα­χές πήξης αίμα­τος, ως πιθα­νή επι­πλο­κή μετά τον εμβο­λια­σμό τους με το εμβό­λιο της «AstraZeneca».

Το πρώ­το περι­στα­τι­κό αφο­ρά έναν 35χρονο από την Ιερά­πε­τρα, ο οποί­ος εμφά­νι­σε δύο θρομ­βω­τι­κά επει­σό­δια ‑με δια­φο­ρά λίγων ημε­ρών- μετά τον εμβο­λια­σμό του με «AstraZeneca». Ενώ αργό­τε­ρα γνω­στο­ποι­ή­θη­καν ακό­μη δύο περι­στα­τι­κά στην Κρή­τη, σε δύο γυναί­κες 44 και 47 ετών, που εμφά­νι­σαν θρόμ­βους και δια­τα­ρα­χές πήξης αίμα­τος, τη 13η και 15η ημέ­ρα μετά τον εμβο­λια­σμό τους.

«Έχου­με απο­φα­σί­σει ότι όλα τα θέμα­τα που μπαί­νουν στο πλαί­σιο της παν­δη­μί­ας και των εμβο­λια­σμών απα­ντώ­νται με γνώ­μο­να την ασφά­λεια. Υπάρ­χει ένα τερά­στιο όφε­λος του εμβο­λια­σμού που δεν μπο­ρεί να αναι­ρε­θεί, όμως η ασφά­λεια μπαί­νει πάνω από όλα. Τα περι­στα­τι­κά ερευ­νώ­νται από τους ειδι­κούς», ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Β. Κικί­λιας, απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση για τα περι­στα­τι­κά θρόμ­βω­σης στην Κρή­τη, λέγο­ντας πως συντάσ­σε­ται κίτρι­νη κάρ­τα και ακο­λου­θού­νται τα πρωτόκολλα.

Σε κάθε περί­πτω­ση, είπε, δεν γίνε­ται να απα­ντή­σει στην παρού­σα φάση ανα­φο­ρι­κά με τα σενά­ρια για προ­βλη­μα­τι­κή παρ­τί­δα εμβο­λί­ων και πρό­σθε­σε πως όλα τα περι­στα­τι­κά είναι υπό διερεύνηση.

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο