Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπό εισαγγελική διερεύνηση οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ προορισμένες για VIP

Παρέμ­βα­ση της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών προ­κά­λε­σαν οι ισχυ­ρι­σμοί του πρό­ε­δρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχά­λη Γιαν­να­κού περί ΜΕΘ “που παρα­μέ­νουν σκό­πι­μα κλει­στές”. Την ίδια ώρα, από τον υπουρ­γό Υγεί­ας Θάνο Πλεύ­ρη, έχει συντα­χθεί ανα­φο­ρά αξιο­ποί­νων πρά­ξε­ων σε βάρος του συν­δι­κα­λι­στή, όπως ανέ­φε­ρε σήμε­ρα στον ΣΚΑΪ. Οι δηλώ­σεις του προ­έ­δρου της ΠΟΕΔΗΝ προ­κά­λε­σαν την οργι­σμέ­νη αντί­δρα­ση του κ.Πλεύρη, ο οποί­ος διέ­ψευ­σε τους ισχυ­ρι­σμούς του κ. Γιαννακού.

Η προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών, Σωτη­ρία Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου, έδω­σε εντο­λή να διε­ρευ­νη­θούν οι δηλώ­σεις του κ. Γιαν­να­κού με σκο­πό να δια­κρι­βω­θεί η βασι­μό­τη­τά τους και να εντο­πι­στεί αν προ­κύ­πτει η διά­πρα­ξη του αδι­κή­μα­τος της παρά­βα­σης καθήκοντος.

Ο φάκε­λος για το παρα­πά­νω θέμα θα εντα­χθεί στο πλαί­σιο της προ­κα­ταρ­κτι­κής που ήδη διε­νερ­γεί­ται με αφορ­μή καταγ­γε­λί­ες για θανά­τους ασθε­νών με κορο­νο­ϊό που δια­σω­λη­νώ­θη­καν εκτός ΜΕΘ.

   Ο Γ. Γιαν­να­κός ισχυ­ρί­στη­κε ότι από τις 647 κλι­νι­κές ΜΕΘ που λει­τουρ­γούν σε όλη τη χώρα για ασθε­νείς με κορο­νο­ϊό, οι 47 κρα­τού­νται κενές με σκο­πό να δια­τε­θούν, εφό­σον χρεια­στεί, σε επι­φα­νείς ασθε­νείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υπο­στή­ρι­ξε, 114 ασθε­νείς έχουν δια­σω­λη­νω­θεί εκτός ΜΕΘ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο