Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό» λέει το θύμα μετά την αναβολή της δίκης του προπονητή ιστιοπλοΐας

Λόγοι υγεί­ας μέλους της σύν­θε­σης του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου οδή­γη­σαν σε ανα­βο­λή την δίκη του 39χρονου προ­πο­νη­τή ιστιο­πλο­ΐ­ας που κατη­γο­ρεί­ται για βια­σμό πριν δέκα χρό­νια ανή­λι­κης, τότε, αθλή­τριάς του.

Η εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης, που άνοι­ξε τον φάκε­λο των καταγ­γε­λιών για το απο­κα­λού­με­νο ελλη­νι­κό meToo, η οποία εκφω­νή­θη­κε στις 12 Ιανουα­ρί­ου, οδη­γή­θη­κε σε ανα­βο­λή για τις 4 Απρι­λί­ου 2022, καθώς αντι­με­τω­πί­ζει πρό­βλη­μα υγεί­ας μέλος του δικα­στη­ρί­ου και δεν είχε προ­βλε­φθεί κλή­ρω­ση ανα­πλη­ρω­μα­τι­κού τακτι­κού δικαστή.

Το δικα­στή­ριο έδω­σε την πιο σύντο­μη δια­θέ­σι­μη δικά­σι­μο, ώστε να μην τεθεί για τον προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νο, από τα τέλη Ιανουα­ρί­ου 2021, προ­πο­νη­τή ζήτη­μα συμπλή­ρω­σης 18μήνου. Ο 39χρονος είναι αντι­μέ­τω­πος με τις κατη­γο­ρί­ες του βια­σμού κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, κατά­χρη­σης σε ασέλ­γεια και απο­πλά­νη­σης σε βάρος της 11χρονης, τότε, αθλή­τριας ιστιο­πλο­ΐ­ας και έως τα 14 χρό­νια της.

Η 21 ετών σήμε­ρα Αμα­λία, με την στή­ρι­ξη και συμπα­ρά­στα­ση της κ. Μπε­κα­τώ­ρου, είχε καταγ­γεί­λει πριν έναν χρό­νο στον εισαγ­γε­λέα όσα βίω­σε στα χέρια του προ­πο­νη­τή της, επι­βε­βαιώ­νο­ντας όσα είχε ήδη κατα­θέ­σει στις εισαγ­γε­λι­κές αρχές για την υπό­θε­σή της, η Ολυμπιονίκης.

Ο προ­πο­νη­τής είχε συλ­λη­φθεί με ταχύ­τα­τες δια­δι­κα­σί­ες στο νησί που κατοι­κού­σε και είχε μετα­φερ­θεί στην Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας και εν συνε­χεία στο ανα­κρι­τι­κό γρα­φείο, όπου απο­λο­γού­με­νος είχε αρνη­θεί τις πρά­ξεις που του απο­δί­δο­νται και είχε ισχυ­ρι­στεί πως η ερω­τι­κή του σχέ­ση με την ανή­λι­κη ξεκί­νη­σε όχι όταν εκεί­νη ήταν 11 χρο­νών αλλά αργότερα.

Το δικα­στή­ριο, με την έναρ­ξη της δίκης, είχε κάνει απο­δε­κτό αίτη­μα της πλευ­ράς της παθού­σας να δοθεί η κατά­θε­ση της, που επρό­κει­το να ξεκι­νή­σει σήμε­ρα, κεκλει­σμέ­νων των θυρών για λόγους προ­στα­σί­ας της.

Μετά την ανα­βο­λή της δίκης, απο­γοη­τευ­μέ­νη για την εξέ­λι­ξη αυτή, η αθλή­τρια δήλω­σε πως «κάθε μέρα που περ­νά­ει και κάθε φορά που έρχο­μαι εδώ υφί­στα­μαι έναν ακό­μα βια­σμό, όταν δεν καταθέτω».

Η 21χρονη έτυ­χε μίας ιδιαί­τε­ρης συμπα­ρά­στα­σης βγαί­νο­ντας από την δικα­στι­κή αίθου­σα, όταν μέλη της «Ανοι­χτής Ορχή­στρας» που βρί­σκο­νται έξω από το δικα­στι­κό μέγα­ρο για την εν εξε­λί­ξει δίκη για το θάνα­το του Ζακ Κωστό­που­λου βλέ­πο­ντάς την, της αφιέ­ρω­σαν ένα αυτο­σχέ­διο στιχάκι:

«Αμα­λία μας ακούς; Εδώ δεν είσαι μόνη, είμα­στε όλες αδερ­φές, το δίκιο μας ενώ­νει», της είπαν μετά μου­σι­κής, κάνο­ντας την να χαμο­γε­λά­σει και να τους ευχα­ρι­στή­σει με μία κίνη­ση της.

Ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του 39χρονου Θεό­δω­ρος Μαντάς ανέ­φε­ρε σε δηλώ­σεις του πως πρό­κει­ται για μια απρό­βλε­πτη εξέ­λι­ξη, επι­ση­μαί­νο­ντας πως εξαι­τί­ας της «υπέρ­με­τρης επι­βά­ρυν­σης του συστή­μα­τος απο­νο­μής ποι­νι­κής δικαιο­σύ­νης δεν υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα ανα­πλη­ρω­μα­τι­κού μέλους με απο­τέ­λε­σμα να οδη­γού­μα­στε σε δικο­νο­μι­κά αδιέξοδα».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο