Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φέντερερ, ο δεύτερος που σπάει το φράγμα των 100 τίτλων — Το πέτυχε απέναντι στον Τσιτσιπά

Τον 100ο τίτλο της καριέ­ρας του πανη­γύ­ρι­σε ο Ρότζερ Φέντε­ρερ και μάλι­στα απέ­να­ντι στον Στέ­φα­νο Τσι­τσι­πά. Ο 37χρονος Ελβε­τός τενί­στας, νο 7 σήμε­ρα στον κόσμο, νίκη­σε στον τελι­κό του Ντου­μπάι τον 20χρονο Έλλη­να πρω­τα­θλη­τή με 6–4, 6–4 και έγι­νε μόλις ο 2ος στην ιστο­ρία του ανδρι­κού τένις, που σπά­ει αυτό το φράγ­μα, μετά τον Αμε­ρι­κα­νό Τζί­μι Κόνορς, που έφτα­σε τους 109 τίτλους στην καριέ­ρα του.

Ταυ­τό­χρο­να, πήρε μια… ρεβάνς για την ήττα στο Αυστρα­λια­νό όπεν από τον Τσι­τσι­πά, ο οποί­ος όμως σήμε­ρα αγω­νί­στη­κε στον δεύ­τε­ρο συνε­χό­με­νο τελι­κό (μετά τον θρί­αμ­βό του στην Μασ­σα­λία), την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα θα ανέ­βει στο νο 10 του κόσμου και θα γίνει ο πρώ­τος Έλλη­νας στην ιστο­ρία που θα μπει στο «top-10» της παγκό­σμιας κατάταξης.

Συνο­λι­κά ο Έλλη­νας άσος μέσα σε ένα χρό­νο έχει παί­ξει σε 5 τελι­κούς ATP, έχει νική­σει τους δύο σε Στοκ­χόλ­μη και Μασ­σα­λία και έχει χάσει τον σημε­ρι­νό στο Ντου­μπάι και άλλους δύο σε Βαρ­κε­λώ­νη και Τορό­ντο, όπου έχα­σε και στους δύο από τον Ράφα­ελ Ναδάλ. Ωστό­σο, κατέ­κτη­σε το τρό­παιο και στο Next Gen ATP Finals του Μιλάνου.

Για τον Ρότζερ Φέντε­ρερ αυτός ήταν ο 152ος τελι­κός της καριέ­ρας του (164 τελι­κούς έφτα­σε ο Κόνορς) και ο 8ος τίτλος του στο τουρ­νουά του Ντου­μπάι. Οι κορυ­φαί­οι σε τρό­παια στην open era:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο