Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φήμες για σχέδιο απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Σοκά­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες περί σχε­δί­ου από­πει­ρας πρα­ξι­κο­πή­μα­τος στην Τουρκία.

«Η φήμη για το πρα­ξι­κό­πη­μα είναι αχα­ρι­στία προς τον λαό. Αν υπάρ­χουν κάποιοι που σχε­διά­ζουν πρα­ξι­κό­πη­μα και θέλουν να στρέ­ψουν τα όπλα ενα­ντί­ον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύ­χουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκα­τομ­μυ­ρί­ων Τούρ­κων!» δήλω­σε ο Μπαχτσελί.

«Ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός είναι σε ετοι­μό­τη­τα κι έχει απο­δεί­ξει πως είναι πιστός στη δημο­κρα­τία» δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του AKP Ομέρ Τσε­λίκ. (Πηγή: Ελεύ­θε­ρος Τύπος)

Φήμες που ενι­σχύ­θη­καν από τη σημε­ρι­νό κύμα συλ­λή­ψε­ων οπα­δών του Γκιουλέν

Σχεδόν 700 συλλήψεις οπαδών του Γκιουλέν

Οι τουρ­κι­κές αρχές εξέ­δω­σαν σήμε­ρα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης σε βάρος σχε­δόν 700 προ­σώ­πων ως ύπο­πτων για σχέ­σεις με το κίνη­μα του ιερο­κή­ρυ­κα Φετου­λάχ Γκιου­λέν που κατη­γο­ρεί­ται από την Άγκυ­ρα ότι εξύ­φα­νε μια από­πει­ρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος το 2016.

Σύμ­φω­να με το τουρ­κι­κό κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Anadolu, οι ερευ­νη­τές ανα­ζη­τούν 695 πρό­σω­πα, μετα­ξύ των οποί­ων στρα­τιω­τι­κοί, αστυ­νο­μι­κοί και υπάλ­λη­λοι του υπουρ­γεί­ου Δικαιο­σύ­νης. Του­λά­χι­στον 159 εξ αυτών συνε­λή­φθη­σαν σήμε­ρα το πρωί.

Αυτά τα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης εκδό­θη­καν στο πλαί­σιο πολ­λών ερευ­νών σε όλη την Τουρκία.

Στην Άγκυ­ρα, η εισαγ­γε­λία ζήτη­σε τη σύλ­λη­ψη 467 προ­σώ­πων ως ύπο­πτων ότι οργά­νω­σαν απά­τες στη διάρ­κεια δια­γω­νι­σμού της αστυ­νο­μί­ας το 2009 για να ευνο­ή­σουν την ανά­δει­ξη συμπα­θού­ντων του Γκιου­λέν σε θέσεις ευθύ­νης, σύμ­φω­να με το Ανατολή.

Οι τελευ­ταί­ες επι­χει­ρή­σεις φανε­ρώ­νουν μια κλι­μά­κω­ση των αστυ­νο­μι­κών επι­χει­ρή­σε­ων σε βάρος των οπα­δών του Γκιου­λέν. Όλα τα πρό­σω­πα σε βάρος των οποί­ων εκδό­θη­καν σήμε­ρα τα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης θεω­ρού­νται ύπο­πτα ότι είναι οπα­δοί του κινή­μα­τος του εν λόγω ιερο­κή­ρυ­κα, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται από την Άγκυ­ρα ότι ήταν ο εγκέ­φα­λος της από­πει­ρας πρα­ξι­κο­πή­μα­τος του Ιου­λί­ου 2016.

Εγκα­τε­στη­μέ­νος στην Πεν­σιλ­βά­νια των ΗΠΑ εδώ και περί­που 20 χρό­νια, ο Γκιου­λέν αρνεί­ται κατη­γο­ρη­μα­τι­κά οποια­δή­πο­τε σχέ­ση με την από­πει­ρα πραξικοπήματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο