Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φαντάζεστε να ήταν αλλοδαποί οι δράστες του Μετρό;

Το έγκλη­μα, η αλη­τεία, ο τσο­γλα­νι­σμός δεν έχουν χρώ­μα, εθνι­κό­τη­τα η θρησκεία.

Το λέμε αυτό για­τί, ιδιαί­τε­ρα τα τελευ­ταία χρό­νια, στην χώρα μας είναι συχνό φαι­νό­με­νο να δαι­μο­νο­ποιού­νται αλλο­δα­ποί – πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες – ως εγκλη­μα­τί­ες που «κλέ­βουν», «ξυλο­κο­πούν», «βιά­ζουν», «σκο­τώ­νουν», κλπ. Εξέ­χο­ντα ρόλο σε αυτήν την στο­χο­ποί­η­ση έχουν παί­ξει τα μεγά­λα αστι­κά ΜΜΕ, ιδιαί­τε­ρα της τηλε­ό­ρα­σης, που σε κάθε ευκαι­ρία τονί­ζουν την εθνι­κό­τη­τα του δρά­στη (Πακι­στα­νός, Αλβα­νός, Αφγα­νός, κλπ.), λες και το κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό οποιου­δή­πο­τε εγκλη­μα­τία είναι η εθνο­τι­κή κατα­γω­γή του ή η χώρα προ­έ­λευ­σης και όχι ότι είναι εγκληματίας!

Έτσι και τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, δια­βά­σα­με σε ορι­σμέ­να σάιτ της κακιάς (ακρο­δε­ξιάς) ώρας την «ανε­πι­βε­βαί­ω­τη είδη­ση» ότι οι δύο αλή­τες που ξυλο­κό­πη­σαν τον άνθρω­πο στο μετρό είναι «λαθραί­οι». Να πως ποτί­ζε­ται η ρίζα του ρατσι­σμού με fake news δαι­μο­νο­ποί­η­σης των «ξένων» που «είναι εγκλη­μα­τί­ες», σε αντί­θε­ση με τους νοι­κο­κύ­ρη­δες Έλληνες.

Φαντά­ζε­στε, όμως, οι τρα­μπού­κοι του μετρό να ήταν αλλο­δα­ποί; Τι κραυ­γές ρατσι­στι­κού μίσους θα έβγα­ζε ο ακρο­δε­ξιός βόθρος του δια­δι­κτύ­ου, τι δηλη­τή­ριο ενά­ντια στους μετα­νά­στες θα έχυ­ναν οι Βελό­που­λοι, οι Φαή­λοι και οι λοι­ποί μάστο­ρες της πατρι­δε­μπο­ρί­ας…  Δυστυ­χώς γι’ αυτούς τα «μπου­μπού­κια» που ξυλο­φόρ­τω­σαν τον άτυ­χο άντρα έτυ­χε να είναι Ελλη­νό­που­λα. Έτσι δεν θα ‘χουν την ευκαι­ρία να φορ­τώ­σουν (και) αυτό το έγκλη­μα στους «κακούς λαθραίους».

Δεν έχει ασφα­λώς καμία σημα­σία. Είτε Έλλη­νες, είτε Αλβα­νοί, είτε Σου­η­δοί, είτε Κινέ­ζοι, οι εγκλη­μα­τί­ες είναι εγκλη­μα­τί­ες, οι αλή­τες είναι αλή­τες και τα τσο­γλά­νια είναι τσογλάνια.

Όπως και τα φασι­στό­μου­τρα είναι φασι­στό­μου­τρα, όσους φερεν­τζέ­δες πατριω­τι­σμού κι’ αν φορέσουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο