Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασίστας και πορνογράφος; — Σάλος με βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο βραζιλιάνος πρόεδρος Μπολσονάρου!

Σάλο έχει προ­κα­λέ­σει τις τελευ­ταί­ες ώρες στη Βρα­ζι­λία ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της χώρας Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου με βίντεο που ανέ­βα­σε στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο Twitter. Ήδη τα δημο­σιεύ­μα­τα στον Τύπο πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται, όπως και οι οργι­σμέ­νες αντι­δρά­σεις πολι­τών που έχουν φτά­σει να ζητούν μέχρι και την επι­βο­λή νομι­κών κυρώ­σε­ων απέ­να­ντι στο βρα­ζι­λιά­νο πρόεδρο. 

Το επί­μα­χο βίντεο που δημο­σί­ευ­σε στο Twitter ο Μπολ­σο­νά­ρου εμφα­νι­ζε­ται ένας άνδρας να χορεύ­ει, μπρο­στά σε πλή­θος, πάνω σε μια στά­ση λεω­φο­ρεί­ου κάνο­ντας σεξουα­λι­κές χει­ρο­νο­μί­ες (δάχτυ­λο στον πρω­κτό) ενώ στην συνέ­χεια ένας άλλος άνδρας κατε­βά­ζει το φερ­μουάρ του ουρώ­ντας στα μαλ­λιά του προη­γού­με­νου! «Σε αυτό έχουν εξε­λι­χθεί πολ­λά πάρ­τι του δρό­μου κατά τη διάρ­κεια του καρ­να­βα­λιού» σημεί­ω­νε στην ανάρ­τη­ση του ο βρα­ζι­λιά­νος πρόεδρος.

Η ανάρ­τη­ση του Μπολ­σο­νά­ρου ξεσή­κω­σε θύελ­λα αντι­δρά­σε­ων στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα και τον Τύπο, με πολ­λούς να ζητούν να κινη­θούν νομι­κές δια­δι­κα­σί­ες ενά­ντια στον πρό­ε­δρο για παρα­βί­α­ση της νομο­θε­σί­ας περί δημό­σιας αξιο­πρέ­πειας και ευπρέ­πειας. Η εφη­με­ρί­δα O Globo κυκλο­φό­ρη­σε με τίτλο «η πορ­νο­γρα­φι­κή ανάρ­τη­ση ντρο­πιά­ζει την κυβέρ­νη­ση», ενώ σε πλη­θώ­ρα ειδη­σε­ο­γρα­φι­κών μέσων ο ακρο­δε­ξιός ηγέ­της απο­κα­λεί­ται ως «πορ­νο­γρά­φος». 

Σύμ­φω­να με εκτι­μή­σεις, ο — γνω­στός για τις φασι­στι­κές, ρατσι­στι­κές και ομο­φο­βι­κές του θέσεις — Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου ανέ­βα­σε το επί­μα­χο tweet ως αντί­δρα­ση στην έντο­νη κρι­τι­κή που δέχθη­κε ο ίδιος και η κυβέρ­νη­σή του κατά τη διάρ­κεια του φετι­νού καρ­να­βα­λιού. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό πως σε όλη τη χώρα, εκα­τομ­μύ­ρια πολί­τες βγή­καν στους δρό­μους χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το καρ­να­βά­λι ως ευκαι­ρία για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν κατά του ακρο­δε­ξιού προέδρου.

Δεί­τε το επί­μα­χο βίντεο — με το κατάλ­λη­λο μοντάζ — παρακάτω:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο