Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Δήλωση της δικηγόρου των μελών της ΚΝΕ

Για οργα­νω­μέ­νη, εγκλη­μα­τι­κή, μεθο­δευ­μέ­νη δρά­ση, με τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης κάνει λόγο σε δήλω­σή της η Σόνια Μελα­νε­φί­δου, δικη­γό­ρος Πολι­τι­κής Αγω­γής των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σημειώ­νει ότι παρα­μέ­νουν ακό­μη ασύλ­λη­πτα τα γνω­στά φασι­στοει­δή που δρουν και τρομοκρατούν.

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Κάτω από την πίε­ση των γεγο­νό­των, μετά τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις στο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης και της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυρια­κή 3/10 στην Ηλιού­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου με την παραγ­γε­λία του ανοί­γει τον δρό­μο για περαι­τέ­ρω έρευ­να των φασι­στι­κών επι­θέ­σε­ων. Όπως από την αρχή εκτι­μή­σα­με, δεν πρό­κει­ται για τυχαία, μεμο­νω­μέ­να, ασύν­δε­τα περι­στα­τι­κά, αλλά για οργα­νω­μέ­νη, εγκλη­μα­τι­κή, μεθο­δευ­μέ­νη δρά­ση, με τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης όπως αυτά τυπο­ποιού­νται στο άρθρο 187 (παρ. 1) ΠΚ.

Παρα­μέ­νουν ακό­μη ασύλ­λη­πτα τα γνω­στά φασι­στοει­δή που δρουν και τρο­μο­κρα­τούν παρά το γεγο­νός ότι από την πρώ­τη στιγ­μή των δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων έχου­με κατα­θέ­σει στις Αστυ­νο­μι­κές Αρχές ως Πολι­τι­κή Αγω­γή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την πλή­ρη περι­γρα­φή τους, ακό­μη και φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό. Ανα­μέ­νου­με, ένα χρό­νο μετά την κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση του 3μελούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των Αθη­νών, την άσκη­ση ποι­νι­κών διώ­ξε­ων ανά­λο­γων της βαρύ­τη­τας των αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων για να μπει ορι­στι­κό τέλος στην ατι­μω­ρη­σία της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής βίας».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο