Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστοειδή βεβήλωσαν μνημείο προς τιμήν του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ

«Το μόνο που πετυ­χαί­νουν είναι να δυνα­μώ­σουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την επι­μο­νή μας ώστε να καθα­ρί­σει η κοι­νω­νία από κάθε φασι­στοει­δές σκου­πί­δι και καλού­με κάθε σκε­πτό­με­νο άνθρω­πο να παλέ­ψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα, ώστε να το πετύ­χου­με», σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λακω­νί­ας του ΚΚΕ για τη βεβή­λω­ση μνη­μεί­ου προς τιμήν του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ από φασιστοειδή.

Ανα­λυ­τι­κά αναφέρει:

«Φασι­στοει­δή, πολι­τι­κοί από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, υμνη­τές των SS, βεβή­λω­σαν το μνη­μείο προς τιμήν του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ στους Μολά­ους Λακω­νί­ας. Κάλυ­ψαν με στό­κο τη μαρ­μά­ρι­νη πλά­κα που έγρα­φε: “Τιμή και δόξα στους εκτε­λε­σμέ­νους από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους: 100 από την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, 200 στην Και­σα­ρια­νή, 11 στη Σπάρ­τη, 40 στην Τρί­πο­λη, 37 στην Καλα­μά­τα, ως αντί­ποι­να για την εξό­ντω­ση του Γερ­μα­νού στρα­τη­γού Κρεζ στις 27–4‑1944 εδώ στη Γκα­γκα­νιά Μολά­ων από τμή­μα του ΕΛΑΣ με διοι­κη­τή το Μανώ­λη Στα­θά­κη”. Στη “νέα επι­φά­νεια” που δημιούρ­γη­σαν έγρα­ψαν: “Το ΚΚΕ δεν έχει ιστο­ρία, έχει ποι­νι­κό μητρώο”.

Για άλλη μια φορά τα φασι­στοει­δή επι­χει­ρούν να αλλά­ξουν την Ιστο­ρία του τόπου, ιστο­ρία που γρά­φτη­κε με ποτά­μια αίμα και αμέ­τρη­τες θυσί­ες. Όμως οι κάτοι­κοι των Μολά­ων είναι περή­φα­νοι για μια από τις κορυ­φαί­ες αντι­στα­σια­κές πρά­ξεις που έγι­νε στην περιο­χή τους, την εξο­λό­θρευ­ση του Γερ­μα­νού Στρα­τη­γού. Είναι περή­φα­νοι για τον ήρωα συντο­πί­τη τους Μανώ­λη Στα­θά­κη που ήταν επι­κε­φα­λής της επιχείρησης.

Αυτή η ηρω­ι­κή πρά­ξη και χιλιά­δες άλλες είναι το “ποι­νι­κό μητρώο” του ΚΚΕ και όλων των αγω­νι­στών που δεν έσκυ­ψαν το κεφά­λι στους ναζί κατα­κτη­τές. Είναι “βρώ­μι­κο” ποι­νι­κό μητρώο για τους πολι­τι­κούς από­γο­νους των συνερ­γα­τών των ναζί, είναι όμως “καθα­ρό” και τιμη­μέ­νο για τον ελλη­νι­κό λαό που ξέρει καλά την Ιστο­ρία, που ξέρει ότι στη Λακω­νία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν λογά­ρια­σε θυσί­ες, έδω­σε όλες του τις δυνά­μεις με χιλιά­δες νεκρούς και κατα­τρεγ­μέ­νους για την απε­λευ­θέ­ρω­ση και την προ­κο­πή της πατρίδας.

Όλα αυτά τα φασι­στοει­δή, που βγή­καν σαν τους αρου­ραί­ους από τους πιο βρώ­μι­κους υπο­νό­μους της Ιστο­ρί­ας, έδρα­σαν στα μου­λω­χτά μέσα στη νύχτα. Ξεσπούν στα μνη­μεία για­τί ξέρουν ότι ο λαός μας δεν ανέ­χε­ται τους ναζί, ότι η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού της Λακω­νί­ας κατα­δι­κά­ζει τις ιδέ­ες τους και τις βρώ­μι­κες ενέρ­γειές τους. Ξεσπούν στα μάρ­μα­ρα για­τί φοβού­νται την εργα­τι­κή τάξη, το λαϊ­κό κίνη­μα και το ΚΚΕ. Ενο­χλού­νται από το γεγο­νός πως το ΚΚΕ από την ίδρυ­ση του, εδώ και 100 χρό­νια, με συνέ­πεια οργα­νώ­νει την πάλη του λαού κόντρα στους ξένους και ντό­πιους δυνά­στες για όλα, για το μερο­κά­μα­το, τις συν­θή­κες δου­λειάς και ζωής ενά­ντια στο κεφά­λαιο και τα κόμ­μα­τά του, που αυτοί υπη­ρε­τούν πιστά.

Η δρά­ση των νυχτό­βιων γυμνο­σα­λιά­γκων του φασι­σμού δεν μπο­ρεί να καλύ­ψει τα χρυ­σά γράμ­μα­τα που η Ιστο­ρία έχει γρά­ψει τα ονό­μα­τα των ηρώ­ων του λαού μας. Για­τί είναι βαθιά χαραγ­μέ­να και ποτι­σμέ­να με αίμα. Ο στό­κος που έχουν στο μυα­λό τους και νομί­ζουν πως είναι για κάθε χρή­ση, είναι σαθρός θα πέσει!

Το μόνο που πετυ­χαί­νουν είναι να δυνα­μώ­σουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την επι­μο­νή μας ώστε να καθα­ρί­σει η κοι­νω­νία από κάθε φασι­στοει­δές σκου­πί­δι και καλού­με κάθε σκε­πτό­με­νο άνθρω­πο να παλέ­ψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ έρχε­ται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνε­χί­σου­με την προ­σπά­θειά μας να γνω­ρί­σει ο λαός μας την αλη­θι­νή ιστο­ρία, ενά­ντια στους παρα­χα­ρά­κτες της. Θα συνε­χί­σου­με να παλεύ­ου­με για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, την ανά­πτυ­ξη της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας για μια ανώ­τε­ρη κοι­νω­νία, το σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο