Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστοειδή επιτέθηκαν, χτύπησαν και μαχαίρωσαν στο χέρι σε στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Την επί­θε­ση που δέχθη­κε στέ­λε­χος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από μαχαι­ρο­βγάλ­τες κου­κου­λο­φό­ρους φασί­στες στην περιο­χή του Γέρα­κα, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Μεσο­γεί­ων και Λαυ­ρε­ω­τι­κής του ΚΚΕ.

Για το λόγο αυτό, καλεί τόσο σε συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης της επί­θε­σης την Παρα­σκευή 1 Νοέμ­βρη στις 18.00 στην πλα­τεία του Γέρα­κα όσο και εργα­τι­κά σωμα­τεία, συν­δι­κά­τα, φορείς της περιο­χής, ειδι­κά τους συλ­λό­γους γονέ­ων των σχο­λεί­ων της περιο­χής και τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια να κατα­δι­κά­σουν το περι­στα­τι­κό, να κατα­δι­κά­σουν τη φασι­στι­κή δράση.

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανα­κοί­νω­σης έχει ως εξής:

«Καταγ­γέλ­λου­με την επί­θε­ση που δέχτη­κε ο Άγγε­λος Μπαλ­τάς, στέ­λε­χος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από ομά­δα φασι­στοει­δών στην περιο­χή του Γέρα­κα. Οι φασί­στες μέσα στο σκο­τά­δι, με μαύ­ρες κου­κού­λες, τον χτύ­πη­σαν και τον μαχαί­ρω­σαν στο χέρι.

Δεν είναι η πρώ­τη επί­θε­ση που δέχε­ται, ούτε αυτή η ομά­δα είναι άγνω­στη στο ΑΤ Γέρα­κα όπου επα­νει­λημ­μέ­να έχουν γίνει μηνύ­σεις και ονο­μα­στι­κές καταγ­γε­λί­ες για την δρά­ση τους από το σύντρο­φό μας και την Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση. Από ότι φαί­νε­ται το κρά­τος έχει “συνέ­χεια” και έτσι ένα χρό­νο τώρα κανέ­νας από τα φασι­στό­μου­τρα δεν έχει ενο­χλη­θεί ούτε έχει διω­χθεί. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όπως και η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως βασι­κή προ­τε­ραιό­τη­τά της την κατα­στο­λή των λαϊ­κών αγώ­νων, τη φύλα­ξη του αγάλ­μα­τος του Τρού­μαν και των ΝΑΤΟι­κών μακε­λά­ρη­δων. Οι νόμοι ισχύ­ουν και οι υπη­ρε­σί­ες δου­λεύ­ουν απο­τε­λε­σμα­τι­κά όταν πρέ­πει να βγει καμία απερ­γία παρά­νο­μη και όχι όταν απει­λεί­ται η ζωή αγωνιστών.

Ας βάλουν καλά στο μυα­λό τους, οι πολι­τι­κοί από­γο­νοι του Χίτλερ και των δοσί­λο­γων, των ταγ­μά­των ασφα­λεί­ας και των γερ­μα­νο­τσο­λιά­δων, ότι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ τέτοιες ενέρ­γειες δεν μας λυγί­ζουν, αλλά αντί­θε­τα μας πει­σμώ­νουν για να δώσου­με ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά τον αγώ­να ενά­ντια στους φασί­στες και στο σάπιο σύστη­μα που τους γεννά.

Ξέρουν ότι αυτό που τους ενο­χλεί είναι η δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές και στα σχο­λεία. Τους ενο­χλεί η απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας, ότι η μόνη διέ­ξο­δος είναι η πάλη για μια άλλη κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Καλού­με εργα­τι­κά σωμα­τεία, συν­δι­κά­τα, φορείς της περιο­χής, ειδι­κά τους συλ­λό­γους γονέ­ων των σχο­λεί­ων της περιο­χής, τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια να κατα­δι­κά­σουν το περι­στα­τι­κό, να κατα­δι­κά­σουν τη φασι­στι­κή δρά­ση. Να τους απο­μο­νώ­σουν και να πετά­ξουν τη φασι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία έξω από τα σχολεία.

Καλού­με σε συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης την Παρα­σκευή 1 Νοέμ­βρη στις 18.00 στην πλα­τεία του Γέρακα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο