Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστοειδή κατέστρεψαν μνημείο προσφύγων στη Λέσβο

Το μνη­μείο των προ­σφύ­γων που χάθη­καν στα νερά του Αιγαί­ου και είχε στη­θεί στη Μυτι­λή­νη, κατέ­στρε­ψαν ολο­σχε­ρώς άγνω­στοι. Μάλι­στα, εξα­φά­νι­σαν ακό­μα και την τσι­με­ντέ­νια βάση. Κάτοι­κοι της περιο­χής ανα­φέ­ρουν ότι πριν μέρες είδαν πλα­στι­κά τμή­μα­τα του μνη­μεί­ου να επι­πλέ­ουν στη θάλασ­σα. Χτες, η ΓΓ Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των δια­βί­βα­σε στον προϊ­στά­με­νο της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Μυτι­λή­νης αλλά και στον εισαγ­γε­λέα Αρεί­ου Πάγου σχε­τι­κά δημο­σιεύ­μα­τα με την κατα­στρο­φή του μνη­μεί­ου στη Θερ­μή για τους πρό­σφυ­γες που χάθη­καν στα νερά του Αιγαίου.

Το μνη­μείο είχε στη­θεί στην άκρη του λιμα­νιού της Θερ­μής, πριν από έξι περί­που χρό­νια, για τα θύμα­τα παλιό­τε­ρων ναυα­γί­ων, οι σοροί των οποί­ων είχαν ξεβρα­στεί στην περιο­χή. Ας σημειω­θεί ότι πέρυ­σι το Νοέμ­βρη, άγνω­στοι επί­σης είχαν βαν­δα­λί­σει το μνη­μείο, πετώ­ντας πάνω στην επι­φά­νειά του όπου ανα­φέ­ρο­νταν τα ονό­μα­τα των ναυα­γών μαύ­ρη μπογιά.

Επα­νει­λημ­μέ­να έχει καταγ­γελ­θεί, στην περιο­χή της Θερ­μής, η δρά­ση φασι­στοει­δών που στο παρελ­θόν έχουν κάνει μάλι­στα και δημό­σιες εμφα­νί­σεις, εστιά­ζο­ντας ενα­ντί­ον της παρου­σί­ας προ­σφύ­γων σε σπί­τια, δωμά­τια και ξενο­δο­χεία που έχουν ενοι­κια­στεί για τη στέ­γα­σή τους.

lesvos mnimeio

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο