Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστόμουτρα, στις τρύπες σας

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Το λιν­τσά­ρι­σμα, από ομά­δα ανθρω­ποει­δών, του άτυ­χου Ζακ Κωστό­που­λου. Ο απο­τρο­πια­σμός. Αλλά ο Ζακ ήταν τοξι­κο­μα­νής. Θύμα αυτής της κοι­νω­νί­ας και εξ αυτού ο εύκο­λος, ο προ­σι­τός στό­χος, του κάθε ανε­γκέ­φα­λου του εκμαυ­λι­σμέ­νου όχλου. Ο Ζακ ήταν ο χρή­στης. Ο Ζακ είναι ο άνθρω­πος της διπλα­νής μας πόρ­τας. Μπο­ρεί να μην είναι (ακό­μα) κάποιος από εμάς, ο φίλος μας, ο συγ­γε­νής μας, κάποιο από τα παι­διά μας, αλλά προ­μη­νύ­ει το μέλ­λον μας. Ο Ζακ δεν είναι ο ευυ­πό­λη­πτος μεγα­λέ­μπο­ρας με τους τόνους ναρ­κω­τι­κών, ο πλοιο­κτή­της, ο πρό­ε­δρος ποδο­σφαι­ρι­κής ομά­δας, ο τρα­πε­ζί­της, ο πετρε­λαιάς, το αφε­ντι­κό όπου μπρος του ο τσα­μπου­κάς προς τους αδύ­να­τους γίνε­ται γονά­τι­σμα και προ­σκύ­νη­μα, γλεί­ψι­μο κι από­λυ­τη παράδοση.

Οι μπά­τσοι που έστει­λαν αλυ­σο­δε­μέ­νο στο νεκρο­το­μείο τον Ζακ. Τρεις γκρί­ζοι ιατρο­δι­κα­στές με ελεγ­χό­με­νο παρελ­θόν που λίγο ακό­μη και θα ανα­γά­γουν το λιν­τσά­ρι­σμα, τις κλω­τσιές στο κεφά­λι, τα κτυ­πή­μα­τα χωρίς έλε­ος από τα κτή­νη, στο ανή­μπο­ρο και εγκλω­βι­σμέ­νο θύμα, σε προ­σπά­θεια… ανά­νη­ψης του αυτο­τραυ­μα­τι­ζό­με­νου(!!!) Ζακ.

Και τα φασι­στοει­δή. Τα κοπρό­σκυ­λα του καπι­τα­λι­σμού. Τα ερπε­τά των πλοιο­κτη­τών ναρ­κέ­μπο­ρων που βρή­καν ευκαι­ρία να ξεπρο­βά­λουν απ’ τις τρύ­πες τους. Μόλυ­ναν με προ­κη­ρύ­ξεις-τα γνω­στά κωλό­χαρ­τά τους, τον τόπο δολο­φο­νί­ας του ανή­μπο­ρου Ζακ.

Το έχου­με ξανα­γρά­ψει: Η απρα­ξία κι η αδια­φο­ρία θα φέρουν μαύ­ρες μέρες, πιο μαύ­ρες κι απ’ τις νύχτες της κοι­νω­νι­κής παραίτησης.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο