Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστόμουτρο με διακριτικά του ΠΑΟΚ τραμπουκίζει αλλοδαπό (VIDEO)

Το γύρο του δια­δι­κτύ­ου κάνει από το βρά­δυ το Σαβ­βά­του βίντεο που απει­κο­νί­ζει έναν άντρα που φορά­ει μπου­φάν με δια­κρι­τι­κά του ΠΑΟΚ να ανα­γκά­ζει αλλο­δα­πό να κάνει τον χρι­στια­νι­κό σταυρό. 

Στο βίντεο, που φαί­νε­ται να έχει τρα­βη­χτεί στην περιο­χή της Τού­μπας, το εν λόγω φασι­στοει­δές ζητά επι­τα­κτι­κά από αλλο­δα­πό άντρα να κάνει επί­κλη­ση στο… Χρι­στό και την Πανα­γία, ενώ τον απει­λεί με χυδαί­ες εκφρά­σεις («Θα σε γαμή­σω άμα ξανα­πείς Αλλάχ»). 

Το βίντεο, του οποί­ου η ημε­ρο­μη­νία λήψης δεν είναι γνω­στή, ανέ­βη­κε στο δια­δί­κτυο από δημο­σιο­γρά­φο της ΕΡΤ3. 

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο συγκε­κρι­μέ­νος τρα­μπού­κος φέρε­ται να είναι οργα­νω­μέ­νο μέλος συν­δέ­σμου οπα­δών του ΠΑΟΚ. Φυσι­κά, η άθλια, φασί­ζου­σα και ρατσι­στι­κή συμπε­ρι­φο­ρά του ουδε­μία σχέ­ση έχει με τη φύση του ΠΑΟΚ ως προ­σφυ­γι­κού σωμα­τεί­ου, ούτε αντι­προ­σω­πεύ­ει τους φιλά­θλους της ομάδας. 

Είναι σαφές ότι τέτοια ρατσι­στό­μου­τρα δεν έχουν καμία θέση ανά­με­σα στους οπα­δούς μιας ομά­δας που η ιστο­ρία της είναι δεμέ­νη με τον πόνο του ξερι­ζω­μού και της προσφυγιάς. 

Τέτοιες συμπε­ρι­φο­ρές και νοο­τρο­πί­ες, προ­σβλη­τι­κές απέ­να­ντι στην ίδια την ανθρώ­πι­νη υπό­στα­ση, δεν έχουν θέση όχι μόνο σε καμιά κερ­κί­δα οπα­δών, αλλά που­θε­νά στην κοινωνία. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο