Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φιέστα στο αεροδρόμιο Μακεδονία: Σήμα να εξυπηρετηθούν με κάθε τρόπο οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού και της διαμετακόμισης

Την «οδη­γία» από «τον πύρ­γο ελέγ­χου της κυβέρ­νη­σης» να εξυ­πη­ρε­τη­θούν με κάθε τρό­πο οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, ιδί­ως του του­ρι­σμού και της δια­με­τα­κό­μι­σης, ανέ­λυ­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, μιλώ­ντας σε φιέ­στα στο αερο­δρό­μιο «Μακε­δο­νία», για την ολο­κλή­ρω­ση του προ­γράμ­μα­τος «ανα­βάθ­μι­σης» των 14 περι­φε­ρεια­κών αερο­δρο­μί­ων που δια­χει­ρί­ζε­ται η «Fraport»

Η εται­ρεία έχει ανα­λά­βει τα αερο­δρό­μια σε Θεσ­σα­λο­νί­κη, Ακτιο, Κέρ­κυ­ρα, Καβά­λα, Κεφαλ­λο­νιά, Κω, Ζάκυν­θο, Μύκο­νος, Μυτι­λή­νη, Ρόδο, Σαντο­ρί­νη, Σκιά­θο, Σάμο, Χανιά. Η συγκε­κρι­μέ­νη συμ­φω­νία είναι ένα χαρα­κτη­ρι­στι­κό δείγ­μα της «συνέ­χειας του κρά­τους, αφού ξεκί­νη­σε επί κυβέρ­νη­σης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ολο­κλη­ρώ­θη­κε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Προ­σπερ­νώ­ντας αυτό ακρι­βώς το γεγο­νός, υπο­στή­ρι­ξε ότι «υπήρ­ξαν “ανα­τα­ρά­ξεις”, “καται­γί­δες” και “κενά αέρος” που χτύ­πη­σαν το εγχεί­ρη­μα ανα­βάθ­μι­σης των αερο­δρο­μί­ων», ανα­φε­ρό­με­νος στην στά­ση της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. Υπεν­θύ­μι­σε δε την προ­σή­λω­ση της ΝΔ, ήδη από την επο­χή δια­κυ­βέρ­νη­σης Σαμα­ρά, να προ­χω­ρή­σει το εν λόγω πρό­γραμ­μα. Σε κάθε περί­πτω­ση, ο αντα­γω­νι­σμός ανά­με­σα στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφο­ρά το λαό, αλλά την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφαλαίου.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­στή­ρι­ξε ότι τέτοια έργα μεγεν­θύ­νουν το «άυλο κέρ­δος», την «του­ρι­στι­κή φήμη της χώρας», και μακρο­πρό­θε­σμα, τάχα, μειώ­νουν τα κόστη των μετα­κι­νή­σε­ων, την ώρα που τα αερο­πο­ρι­κά εισι­τή­ρια είναι απα­γο­ρευ­τι­κά για την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών. Σε κάθε περί­πτω­ση, και με έγνοια να ανοί­ξει την του­ρι­στι­κή «αγο­ρά», δια­βε­βαί­ω­σε τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες ότι καθώς προ­χω­ρά ο εμβο­λια­σμός για τον covid, σύντο­μα η χώρα θα έχει χτί­σει το πρώ­το τεί­χος ανο­σί­ας, ώστε να έχει μια «καλή πορεία» ο Του­ρι­σμός φέτος.

Παράλ­λη­λα, δια­φή­μι­σε τις συμπρά­ξεις με τον ιδιω­τι­κό τομέα απέ­να­ντι στο «κρά­τος – επι­χει­ρη­μα­τία» και ανα­κοί­νω­σε ότι αυτόν το δρό­μο θα πάρουν το αερο­δρό­μιο Καλα­μά­τας και περι­φε­ρεια­κά λιμά­νια, με τους ιδιώ­τες να βάζουν κεφά­λαια και το κρά­τος τις υπο­δο­μές, όπως είπε.

Σε ιδιώτες το παραλιακό μέτωπο

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης επι­σκέ­φτη­κε και το Δημαρ­χείο Καλα­μα­ριάς, όπου έτυ­χε αγω­νι­στι­κής υπο­δο­χής από σωμα­τεία και φορείς. Στη συνά­ντη­ση με το Δήμαρ­χο και άλλα μέλη της διοί­κη­σης του Δήμου ανα­φέρ­θη­κε στα νέα χρη­μα­το­δο­τι­κά εργα­λεία για την Τοπι­κή Διοί­κη­ση όπως το πρό­γραμ­μα «Αντώ­νης Τρί­τσης» αλλά και άλλα για την υλο­ποί­η­ση κεντρι­κών υπο­δο­μών. Στο πλαί­σιο αυτό ανα­κοί­νω­σε ότι μέσα στο καλο­καί­ρι θα δοθούν τα χρή­μα­τα που απαι­τού­νται προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία απαλ­λο­τριώ­σε­ων για να προ­χω­ρή­σει η διά­νοι­ξη του τμή­μα­τος της οδού Πόντου, από την Καυ­κά­σου έως την Ικά­ρων (Περι­φε­ρεια­κή Τάφρο). Πρό­κει­ται για κεντρι­κό οδι­κό άξο­να, στο αδιά­νοι­κτο τμή­μα του οποί­ου έχουν κατα­σκευα­στεί τρεις σταθ­μοί της επέ­κτα­σης του Μετρό (Αρε­τσού, Κρή­νη και Μίκρα).

Σχε­τι­κά με τα ζητή­μα­τα του παρα­λια­κού μετώ­που επι­βε­βαί­ω­σε την προ­σή­λω­ση της κυβέρ­νη­σης στην πολι­τι­κή ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του. Ετσι σημειώ­θη­κε ότι για το στρα­τό­πε­δο Κόδρα και το Κυβερ­νείο, θα ανα­ζη­τη­θούν οι «βέλ­τι­στοι τρό­ποι χρή­σης και αξιο­ποί­η­σης τους» με «παράλ­λη­λη προ­στα­σία του φυσι­κού περι­βάλ­λο­ντος», ενώ για την Μαρί­να Αρε­τσούς, που υπά­γε­ται στο Υπερ­τα­μείο (TAIΠΕΔ) και βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη δια­γω­νι­σμός για την παρά­δο­σή της σε ιδιώ­τες επεν­δυ­τές, ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι θα τεθούν σε δια­βού­λευ­ση οι όροι αξιο­ποί­η­σής της.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­σκέ­φθη­κε επί­σης το μεγά­λο εμβο­λια­στι­κό κέντρο που λει­τουρ­γεί στα περί­πτε­ρα 13 και 15 της ΔΕΘ, προ­σπα­θώ­ντας να τονώ­σει το αφή­γη­μα περί επι­τά­χυν­σης των εμβολιασμών.

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο