Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φιλοισραηλινή συγκέντρωση στην Αθήνα με… σφραγίδα ΝΔ και Λικούντ

Την Παρα­σκευή 28 Μαϊ­ου, περί­που 20–25 άτο­μα συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από την Ισραη­λι­νή πρε­σβεία στην Αθή­να προ­κει­μέ­νου να εκφρά­σουν την στή­ρι­ξη τους – όπως ανέ­φε­ραν — στο «Ισραη­λι­νό έθνος και κρά­τος απέ­να­ντι στην Ισλα­μι­κή τρο­μο­κρα­τία των Χαμάς, Χεζ­μπο­λάχ και του Ερντο­γα­νι­κού Νεο-Οθωμανισμού».

Η ουσία δεν βρί­σκε­ται στο ότι βρέ­θη­καν μια χού­φτα άνθρω­ποι να στη­ρί­ξουν τα εγκλή­μα­τα της κυβέρ­νη­σης Νετα­νιά­χου απέ­να­ντι στον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Το ενδια­φέ­ρον εντο­πί­ζε­ται περισ­σό­τε­ρο στο ποιοι διορ­γά­νω­σαν την εν λόγω συγκέντρωση…

Διορ­γα­νω­τής, λοι­πόν, της φιλοϊσ­ραη­λι­νής σύνα­ξης ήταν ο κ. Κοσμάς Πεντά­κα­λος, ο οποί­ος φέρε­ται να είναι πρό­ε­δρος του παραρ­τή­μα­τος «Ίκα­ρος» της γνω­στής ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής ένω­σης «AHEPA». Εκτός απ’ αυτό, όμως, ο εν λόγω κύριος εμφα­νί­ζε­ται να είναι και δρα­στή­ριος υπο­στη­ρι­κτής της Νέας Δημο­κρα­τί­ας. Στην σελί­δα «Νέα Δημο­κρα­τία – φίλοι του Ισρα­ήλ», ο Κ. Πεντά­κα­λος εμφα­νί­ζε­ται χαμο­γε­λα­στός δίπλα στον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, την ημέ­ρα των εκλο­γών του 2019, γρά­φο­ντας από κάτω: «Καλή επι­τυ­χία Πρόεδρε!!».

pentakalosnd

Συν­διορ­γα­νω­τής, μαζί με τον Κ. Πεντά­κα­λο, εμφα­νί­ζε­ται να είναι και ο κ. Αση­μά­κης Ψάρ­ρης ο οποί­ος στο προ­φίλ του στο Facebook δηλώ­νει ότι εργά­ζε­ται στις Ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις αλλά και στο Υπουρ­γείο Ψηφια­κής Διακυβέρνησης.

Στην φιλοϊσ­ραη­λι­νή συγκέ­ντρω­ση της Παρα­σκευ­ής δια­βά­στη­κε επί­σης μήνυ­μα του, γνω­στού και μη εξαι­ρε­τέ­ου, ραβί­νου Μορ­δε­χάι Φρι­ζή. Ο Φρι­ζής δεν είναι κάποιο τυχαίο πρό­σω­πο. Πρό­κει­ται για ελλη­νι­κής κατα­γω­γής ακρο­δε­ξιό ισραη­λι­νό ο οποί­ος δηλώ­νει «πρό­ε­δρος του ελλη­νι­κού παραρ­τή­μα­τος του ισραη­λι­νού κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Λικούντ υπό την ηγε­σία του Μπέν­τζα­μιν Νετανιάχου».

Φανα­τι­κός υπέρ­μα­χος της ισραη­λι­νής κατο­χής και των εποι­κι­σμών, ο ραβί­νος Φρι­ζής είναι ο ίδιος που το 2018 είχε αναρ­τή­σει βίντεο κατά των «αναρ­χο­κομ­μου­νι­στών», εκτο­ξεύ­ο­ντας μάλι­στα απει­λές: «μια σφαί­ρα στο κεφά­λι όπως στον στό­λο Ελευ­θε­ρί­ας». Το βίντεο του Φρι­ζή είχε σπεύ­σει να ανα­δη­μο­σιεύ­σει ο τότε αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ Αδ. Γεωρ­γιά­δης, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «άψο­γο» το εμε­τι­κό παρα­λή­ρη­μα του ραβίνου.

Φακέ­λω­μα και «μια σφαί­ρα στο κεφά­λι» για τα «αναρ­χο­κομ­μού­νια»

Τα παρα­πά­νω είναι ενδει­κτι­κά του ποιοί υπο­στη­ρί­ζουν το «δικαί­ω­μα του Ισρα­ήλ στην αυτο­ά­μυ­να», παρα­βλέ­πο­ντας σκό­πι­μα την ισραη­λι­νή κατο­χή επί των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών και τα ανα­ρίθ­μη­τα εγκλή­μα­τα του ισραη­λι­νού στρα­τού σε Γάζα και Δυτι­κή Όχθη. Για ποιά… «αυτο­ά­μυ­να» μιλούν όταν, εδώ και δεκα­ε­τί­ες, η ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση εκδιώ­κει παλαι­στι­νί­ους από τις εστί­ες τους, επε­κτεί­νει τους παρά­νο­μους εποι­κι­σμούς, επι­βάλ­λει καθε­στώς άπαρτ­χαιντ εντός του Ισρα­ήλ και βομ­βαρ­δί­ζει αμά­χους, γυναί­κες και παιδιά;

Τα «περί ειρή­νης» που λένε οι οπα­δοί του σφα­γέα Νετα­νιά­χου και του ακρο­δε­ξιού-ρατσι­στι­κού Λικούντ μόνο ως κακό­γου­στο και χυδαίο ανέκ­δο­το μπο­ρεί να ακουστεί…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο