Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη η πρόταση της “Πανσπουδαστικής”: Καταγγέλλει την προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μπλοκάρει τις εκλογές

Οι φοι­τη­τι­κές εκλο­γές να διε­ξα­χθούν την Τετάρ­τη 10 Μάη, ώστε όλοι οι φοι­τη­τές να μπο­ρούν να συμ­με­τά­σχουν, να εκφρα­στούν, να ενι­σχύ­σουν τους συλ­λό­γους τους και να κατα­δι­κά­σουν την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή για τις σπου­δές και τη ζωή τους, προ­τεί­νει η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» ως πρώ­τη δύνα­μη και με βάση τα δεδο­μέ­να (βου­λευ­τι­κές εκλο­γές στις 21/5, εαρι­νή εξε­τα­στι­κή στα τέλη Μαΐου).

Παράλ­λη­λα καταγ­γέλ­λει την κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη, ΔΑΠΝΔΦΚ, που επι­διώ­κει να μπλο­κά­ρει τη διε­ξα­γω­γή τους, φτά­νο­ντας στο σημείο να προ­τεί­νει ημε­ρο­μη­νία μέσα στην περί­ο­δο της εαρι­νής εξε­τα­στι­κής, που εμπο­δί­ζει τη συμ­με­το­χή φοι­τη­τών, υπο­νο­μεύ­ο­ντας την ίδια τη δια­δι­κα­σία, προ­φα­νώς φοβού­με­νη τη μαζι­κή τιμω­ρία της για την στά­ση που έχει κρατήσει.

Οι εκλεγ­μέ­νοι με την «Παν­σπου­δα­στι­κή» στους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους της Αθή­νας καλούν όλους τους φοι­τη­τές να κατα­δι­κά­σουν την απα­ρά­δε­κτη στά­ση της ΔΑΠ. Καλούν τις υπό­λοι­πες παρα­τά­ξεις (ΠΑΣΠ, «Δίκτυο/Bloco», ΕΑΑΚ) να μη συνε­χί­σουν να παί­ζουν το παι­χνί­δι της ΔΑΠ και να συμ­φω­νή­σουν να ανα­κοι­νω­θεί άμε­σα η πραγ­μα­το­ποί­η­ση των εκλο­γών στη μονα­δι­κή πιθα­νή ημε­ρο­μη­νία, στις 10 Μάη.

Σημειώ­νουν πως «οι φοι­τη­τι­κές εκλο­γές είναι υπό­θε­ση των φοι­τη­τών! Θα γίνουν κανο­νι­κά και θα στεί­λουν ηχη­ρό μήνυ­μα κατα­δί­κης της κυβέρ­νη­σης και της πολι­τι­κής της.
Θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν με δημο­κρα­τι­κές συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες και δια­φά­νεια, με ανοι­χτές σχο­λές (και όχι περί­ο­δο εξε­τα­στι­κής), ώστε να έχουν όλοι οι φοι­τη­τές τη δυνα­τό­τη­τα να πάρουν μέρος χωρίς εμπό­δια.

Στις φοιτητικές εκλογές

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!

_».

Ονο­ρέ ντε Μπαλ­ζάκ: Γρα­πτά πάνω στο μυθι­στό­ρη­μα – Οι καλλιτέχνες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο