Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικές εκλογές στις 18 Μάη: Μονοι τους και ΌΛΟΙ ΜΑΣ! Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ

Στις 18 Μάη θα στη­θούν οι κάλ­πες των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών. Σε ανα­κοί­νω­ση η «Παν­σπου­δα­στι­κή Κίνη­ση Συνερ­γα­σί­ας» καλεί τους φοι­τη­τές να συμ­με­τά­σχουν μαζι­κά και να στη­ρί­ξουν τα ψηφο­δέλ­τιά της.

Η ανα­κοί­νω­ση:

«Την Τετάρ­τη 18 Μαΐ­ου θα διε­ξα­χθούν φέτος οι φοι­τη­τι­κές εκλο­γές. Μετά από τρία χρό­νια οι φοι­τη­τές θα έχουν την ευκαι­ρία να εκλέ­ξουν τα μέλη των Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και να στεί­λουν ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα κατα­δί­κης της πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης και ενί­σχυ­σης του αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τά τους που βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο όλων των κυβερνήσεων.

Εδώ και ένα μήνα οι εκλεγ­μέ­νοι με την “Παν­σπου­δα­στι­κή Κίνη­ση Συνερ­γα­σί­ας” πρω­το­στά­τη­σαν με κάθε τρό­πο για να δια­σφα­λι­στεί ότι θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν φέτος οι φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, κόντρα στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και τις μεθο­δεύ­σεις της ΔΑΠ να υπο­νο­μεύ­σουν τη διε­ξα­γω­γή τους.

Στην τοπο­θέ­τη­σή τους στη δια­πα­ρα­τα­ξια­κή συνά­ντη­ση για την ανα­κοί­νω­ση της ημε­ρο­μη­νί­ας των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών αναφέρουν:

“Οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή Κίνη­ση Συνερ­γα­σί­ας θεω­ρού­με ανα­γκαία τη διε­ξα­γω­γή φέτος των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών στις 18 Μάη με ενιαία πανελ­λα­δι­κή ημε­ρο­μη­νία, ενά­ντια στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης να υπο­νο­μεύ­σει τις δια­δι­κα­σί­ες των Συλλόγων. 

Οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι μπο­ρούν να εμπο­δί­σουν στην πρά­ξη την παρέμ­βα­ση του κρά­τους, όπως για παρά­δειγ­μα τις ηλε­κτρο­νι­κές δια­δι­κα­σί­ες ή τα ενιαία ψηφο­δέλ­τια. Έχουν τη δύνα­μη να ακυ­ρώ­σουν στην πρά­ξη την προ­σπά­θεια εισό­δου της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας στις σχο­λές τον Μάιο, όπως σχε­διά­ζει η κυβέρ­νη­ση, οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια παρέμ­βα­σης της Αστυ­νο­μί­ας στις φοι­τη­τι­κές εκλογές.

Η προ­ε­τοι­μα­σία των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών πρέ­πει να γίνει υπό­θε­ση των ίδιων των φοι­τη­τών και των Συλ­λό­γων τους, μέσα από εκλο­γο­α­πο­λο­γι­στι­κές Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις, στις οποί­ες γίνε­ται γόνι­μη κρι­τι­κή και απο­λο­γι­σμός του Συλ­λό­γου και των μελών του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, απο­φα­σί­ζε­ται ο τόπος των εκλο­γών, εντός πανε­πι­στη­μια­κού χώρου και εκλέ­γε­ται η εφο­ρευ­τι­κή επι­τρο­πή, που ανα­λαμ­βά­νει τη διε­ξα­γω­γή της εκλο­γι­κής διαδικασίας. 

Η τελευ­ταία από­πει­ρα για τη διε­ξα­γω­γή του Παν­σπου­δα­στι­κού Συνε­δρί­ου έγι­νε το 2009 όπου εμφα­νί­στη­καν μόνο οι εκλεγ­μέ­νοι αντι­πρό­σω­ποι της “Παν­σπου­δα­στι­κής”. Η αγω­νι­στι­κή ανα­σύ­ντα­ξη του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος είναι υπό­θε­ση των φοι­τη­τών σε αντι­πα­ρά­θε­ση με τα κρα­τι­κά σχέ­δια ελέγ­χου του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος και την υπο­νο­μευ­τι­κή στά­ση των άλλων δυνά­με­ων. Λόγω της διά­λυ­σης της ΕΦΕΕ μετά το τελευ­ταίο Παν­σπου­δα­στι­κό Συνέ­δριο, το 1995, με κύρια ευθύ­νη των δυνά­με­ων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, όλες οι παρα­τά­ξεις συμ­φω­νούν στην ενιαία πανελ­λα­δι­κή ημε­ρο­μη­νία των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών και συγκε­κρι­μέ­να στις 18 Μάη 2022».

Καλού­με τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες, σε όλη την Ελλά­δα, να πάρουν στα χέρια τους τη διε­ξα­γω­γή των φοι­τη­τι­κών εκλο­γών στις 18 Μάη! Να συμ­με­τά­σχουν μαζι­κά και να στη­ρί­ξουν τα ψηφο­δέλ­τια της «Παν­σπου­δα­στι­κής Κίνη­σης Συνεργασίας». 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο