Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικές εκλογές: Τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά κατέγραψε η Πανσπουδαστική ΚΣ

Φοι­τη­τι­κές εκλο­γέςΣε δήλω­σή του για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των φοιτητικών–σπουδαστικών εκλο­γών ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Με βάση τα μέχρι στιγ­μής απο­τε­λέ­σμα­τα, η Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ, το ψηφο­δέλ­τιο που συγκρο­τούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολ­λούς ακό­μα αγω­νι­στές φοι­τη­τές, κατα­γρά­φει τη μεγα­λύ­τε­ρη άνο­δο σε ψήφους και ποσο­στά σε Πανε­πι­στή­μια και ΤΕΙ, ενώ ανα­δει­κνύ­ε­ται και φέτος σε 2η δύνα­μη πανελ­λα­δι­κά, κατα­κτώ­ντας μάλι­στα νέες πρω­τιές σε μεγά­λα ιδρύ­μα­τα, όπως στο Πανε­πι­στή­μιο Ιωαννίνων.

Οι χιλιά­δες φοι­τη­τές που συμ­με­τεί­χαν στις φοι­τη­τι­κές και σπου­δα­στι­κές εκλο­γές γύρι­σαν την πλά­τη στο κάλε­σμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσί­πρα, όπως και στις πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νες μεταρ­ρυθ­μί­σεις στην ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση, αφή­νο­ντας για μια ακό­μα χρο­νιά την κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη στην πλή­ρη ανυποληψία.

Μέσα στους φοι­τη­τές δυνα­μώ­νει ένα ριζο­σπα­στι­κό ρεύ­μα, κάτι που πρέ­πει να επι­στε­γα­στεί στις εκλο­γι­κές μάχες του επό­με­νου δια­στή­μα­τος με την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού. Όσοι στή­ρι­ξαν τα ψηφο­δέλ­τια της Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ, αλλά και πολ­λοί ακό­μα που προ­βλη­μα­τί­ζο­νται και αγω­νιούν για το παρόν και το μέλ­λον τους έχουν μεγά­λη ευκαι­ρία: Μπο­ρούν να δώσουν απά­ντη­ση σε κεφά­λαιο και ΕΕ, στις κυβερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που την υπη­ρε­τούν και έχουν γρά­ψει το σενά­ριο για τη νέα γενιά, στη­ρί­ζο­ντας τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στις Δημο­τι­κές και Περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές. Ριχνό­μα­στε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσου­με ούτε λεπτό.

Η Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ ανα­δει­κνύ­ε­ται σε 1η δύνα­μη σε δεκά­δες Συλ­λό­γους πανελ­λα­δι­κά. Είναι ελπι­δο­φό­ρα η ενί­σχυ­ση εκεί­νου του μπλοκ Συλ­λό­γων που παίρ­νει και θα πάρει πάνω του την υπό­θε­ση της αγω­νι­στι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος. Που θα μπει μπρο­στά για να ενι­σχυ­θεί η γραμ­μή της αντι­πα­ρά­θε­σης με τις κυβερ­νή­σεις, την ΕΕ και το κεφά­λαιο. Αυτό το μαχη­τι­κό τμή­μα των φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, που εκφρά­ζε­ται με το Μέτω­πο Αγώ­να Σπου­δα­στών, απο­τε­λεί και την ελπί­δα για να μπει τέλος στη διά­λυ­ση και τον εκφυλισμό».

Φοι­τη­τι­κές εκλο­γές: Ενι­σχυ­μέ­νη η ΠΣΚ – Πρώ­τη δύνα­μη σε πολ­λές σχο­λές – Ανα­λυ­τι­κά τα αποτελέσματα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο