Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικές Εκλογές — 10 Μάη 2023: «Η οργή να γίνει ανατροπή! 1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική ΚΣ!»

Την Τετάρ­τη 10 Μάη θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι φετι­νές φοι­τη­τι­κές εκλο­γές. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με χιλιά­δες αγω­νι­στές φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες σε όλα τα Πανε­πι­στή­μια της χώρας, καλούν σε μαζι­κή στή­ρι­ξη των ψηφο­δελ­τί­ων της «Παν­σπου­δα­στι­κής Κίνη­σης Συνεργασίας».

Στις 10 Μάη, στην πρώ­τη κάλ­πη που θα στη­θεί λίγες μέρες πριν τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, την πρώ­τη μεγά­λη «δημο­σκό­πη­ση» της νεο­λαί­ας, μπο­ρεί να εκφρα­στεί η μαζι­κή κατα­δί­κη της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής, της επι­κίν­δυ­νης, αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, που συν­θλί­βει τις σπου­δές, τη ζωή και τα όνει­ρα της νέας γενιάς και έχουν εφαρ­μό­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις μέχρι σήμε­ρα. Να δυνα­μώ­σει η αγω­νι­στι­κή δρά­ση και διεκ­δί­κη­ση για τα δικαιώ­μα­τα των φοι­τη­τών στις σπου­δές και τη ζωή, για όσα έχουν ανά­γκη! Να ισχυ­ρο­ποι­η­θούν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι σε όλη τη χώρα, που απο­δεί­χθη­κε ότι απο­τε­λούν τη δύνα­μη των φοι­τη­τών και φοιτητριών.

Η πρω­τιά της «Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ», το 2022, με το γκρέ­μι­σμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδω­σε νέα πνοή στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, απο­τυ­πώ­θη­κε σε σημα­ντι­κές κατα­κτή­σεις και επι­τυ­χί­ες για τους φοι­τη­τές και τις ανά­γκες τους, σε ανα­ζω­ο­γό­νη­ση της συλ­λο­γι­κής λει­τουρ­γί­ας πολ­λών Φοι­τη­τι­κών Συλλόγων.

Οι ελπι­δο­φό­ρες, μεγα­λειώ­δεις δια­δη­λώ­σεις των φοι­τη­τών το προη­γού­με­νο διά­στη­μα στέλ­νουν ηχη­ρό μήνυ­μα ότι οι φοι­τη­τές μπο­ρούν να κάνουν δική τους υπό­θε­ση τις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, με τη μαζι­κή τους συμ­με­το­χή! Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανα­φέ­ρει και το σύν­θη­μα της Παν­σπου­δα­στι­κής: «Μόνοι τους και όλοι μας. Η οργή να γίνει ανα­τρο­πή! 1η δύνα­μη ξανά η Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ!»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο