Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φολέγανδρος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 30χρονος δολοφόνος της 26χρονης

Με την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση έγι­νε η σύλ­λη­ψη του 30χρονου καθ’ ομο­λο­γί­αν δολο­φό­νου της 26χρονης φίλης του, στη θέση Λυγα­ριά Φολεγάνδρου.

Σύμ­φω­να με την επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της αστυ­νο­μί­ας, το ζευ­γά­ρι καυ­γά­δι­σε μέσα στο αυτο­κί­νη­το που επέ­βαι­νε, «εξε­τρά­πη­σαν της πορεί­ας τους σε βρα­χώ­δη περιο­χή και όταν η 26χρονη βγή­κε από το όχη­μα την ακο­λού­θη­σε σε από­κρη­μνο σημείο, όπου δια­πλη­κτί­στη­καν και την έσπρω­ξε προς τη θάλασσα».

Στη συνέ­χεια, «όταν δια­πί­στω­σε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθή­σεις της, απο­μα­κρύν­θη­κε από το σημείο, εγκα­τα­λεί­πο­ντας τα προ­σω­πι­κά του αντι­κεί­με­να, έως ότου εντο­πί­στη­κε από τους αστυνομικούς».

Η αστυ­νο­μία ανα­φέ­ρει ότι ο 30χρονος παρα­δέ­χτη­κε την ενο­χή του.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως σύμ­φω­να με την ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση, ο θάνα­τος της 26χρονης απο­δί­δε­ται σε πνιγ­μό. Παράλ­λη­λα, το θύμα είχε κακώ­σεις σε διά­φο­ρα σημεία του σώμα­τός του, πιθα­νό­τα­τα λόγω της πτώ­σης της από τα βράχια.

Ο καθ’ ομο­λο­γί­αν δρά­στης πρό­κει­ται να οδη­γη­θεί σήμε­ρα στον εισαγ­γε­λέα Νάξου. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι η νεα­ρή γυναί­κα εντο­πί­στη­κε προ­χθές (Παρα­σκευή) νεκρή μέσα στη θάλασ­σα, στην περιο­χή Λυγα­ριά της Φολε­γάν­δρου, ενώ ο φίλος της οδη­γή­θη­κε χθες (Σάβ­βα­το) το βρά­δυ στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του νησιού, όπου στη συνέ­χεια, σύμ­φω­να με τους αστυ­νο­μι­κούς, ομο­λό­γη­σε ότι την δολο­φό­νη­σε, κατά τη διάρ­κεια ενός καβγά τους.

Σύμ­φω­να με όσα ισχυ­ρί­στη­κε ο 30χρονος, είχε συνε­χείς καβγά­δες με την 26χρονη και την Παρα­σκευή, ενώ βρί­σκο­νταν εν κινή­σει μέσα στο αυτο­κί­νη­τό τους, αυτός το έβγα­λε εκτός δρό­μου και το έρι­ξε σε βρά­χια. Αμέ­σως μετά και αφού η 26χρονη είχε βγει έξω, αυτός την έσπρω­ξε με απο­τέ­λε­σμα αυτή να χτυ­πή­σει πρώ­τα σε βρά­χια και μετά να κατα­λή­ξει στη θάλασσα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μια γυναί­κα είδε τον άνδρα να περι­φέ­ρε­ται σε κακή κατά­στα­ση χθες (Σάβ­βα­το) το βρά­δυ σε βρα­χώ­δη περιο­χή στη Λυγα­ριά και ενη­μέ­ρω­σε την Αστυ­νο­μία και το Λιμε­νι­κό, στε­λέ­χη των οποί­ων έσπευ­σαν στο σημείο. Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέ­γαν­δρο με το θύμα για να κάνουν ελεύ­θε­ρο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυ­νο­μι­κούς και τους λιμε­νι­κούς άρχι­σε να τους πετά­ει πέτρες, να βρί­ζει και να φωνά­ζει «φταί­ει η κακιά στιγμή».

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο