Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Ολοκληρώθηκε η απολογία αστυνομικών, αναμένεται απόφαση ανακρίτριας-εισαγγελέα

Μετά από 11 ώρες, ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι απο­λο­γί­ες των επτά αστυ­νο­μι­κών στην 4η τακτι­κή ανα­κρί­τρια Πει­ραιά που κατη­γο­ρού­νται για το θάνα­το του 18χρονου Ρομά μετά την κατα­δί­ω­ξη στο Πέραμα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι αστυ­νο­μι­κοί αρνή­θη­καν το βαρύ κατη­γο­ρη­τή­ριο που τους έχει απαγ­γελ­θεί υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως δεν είχαν ανθρω­πο­κτό­νο δόλο και ότι δεν σκό­πευαν να ανοί­ξουν πυρά ένα­ντι των επι­βαι­νό­ντων στο όχημα.

Οι κατη­γο­ρού­με­νοι ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σουν και στον εισαγ­γε­λέα και στη συνέ­χεια ανα­κρί­τρια και εισαγ­γε­λέ­ας θα απο­φα­σί­σουν για την ποι­νι­κή μετα­χεί­ρι­ση τόσο των επτά αστυ­νο­μι­κών όσο και των δύο ανη­λί­κων Ρομά.

Σε δηλώ­σεις του ο συνή­γο­ρός τους, Αλέ­ξης Κού­γιας τόνι­σε ότι η ανα­κρί­τρια έκα­νε εξα­ντλη­τι­κές ερω­τή­σεις στους αστυ­νο­μι­κούς και θα μετα­βεί από­ψε στο Τζά­νειο Νοσο­κο­μείο προ­κει­μέ­νου να πάρει απο­λο­γία από τον τρί­το επι­βαί­νο­ντα στο όχη­μα που έχει τραυ­μα­τι­στεί στη διάρ­κεια της κατα­δί­ω­ξης στο Πέρα­μα. Ο νεα­ρός έχει τραυ­μα­τι­σμεί αλλά σύμ­φω­να με την πρώ­τη πλη­ρο­φό­ρη­ση η κατά­στα­ση της υγεί­ας του δεν εμπνέ­ει ανησυχία.

Όσο αφο­ρά τον 14χρονο, ο οποί­ος εμφα­νί­στη­κε ως οδη­γός του οχή­μα­τος ο κ. Κού­γιας τόνι­σε ότι δια­φέ­ρει ως προς το ύψος και το σωμα­τό­τυ­πο του ατό­μου που είδαν οι αστυ­νο­μι­κοί να δια­φεύ­γει. Οι πελά­τες του ισχυ­ρί­ζο­νται, επί­σης, ότι τον 15χρονο παρου­σί­α­σαν στο δικα­στή­ριο άλλα άτο­μα ώστε να επι­βα­ρύ­νει τη θέση τους, να κρυ­φτεί ο πραγ­μα­τι­κός οδη­γός, αλλά και να έχει ευνοϊ­κή μετα­χεί­ρι­ση καθό­τι είναι ανή­λι­κος. Ο οδη­γός του οχή­μα­τος, άλλω­στε, κατη­γο­ρεί­ται για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας κατά συρ­ροή για την κίνη­σή του να κάνει όπι­σθεν και να εμβο­λί­σει, όπως ανα­φέ­ρουν οι άνδρες της ΔΙΑΣ, πέντε μηχανές.

Οι πρώ­τες δηλώ­σεις του νεα­ρού «καί­νε» τους αστυ­νο­μι­κούς που υπο­στη­ρί­ζουν πως «κιν­δύ­νευ­σε άμε­σα η ζωή τους» προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γή­σουν τον καται­γι­σμό πυρών που εξα­πέ­λυ­σαν. «Φοβη­θή­κα­με μη μας σκο­τώ­σουν για αυτό δεν στα­μα­τή­σα­με εξαρ­χής. Μόλις στα­μα­τή­σα­με βάλα­με τα χεριά ψηλά και αυτοί μας πυρο­βό­λη­σαν» ανέ­φε­ρε ο 15χρονος Ρομά που διέ­φυ­γε τις σύλ­λη­ψης μετά την κατα­δί­ω­ξη. «Πυρο­βό­λη­σαν τον φίλο μου και μετά έπε­σα με το όχη­μα στις μηχα­νές τους, αλλά δεν υπήρ­χε κάποιος πάνω» πρό­σθε­σε, κόντρα στις ανα­φο­ρές των αστυνομικών.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο