Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φορτηγό — κρεματόριο για δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκε στη Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Φορ­τη­γό με περισ­σό­τε­ρους από 80 μετα­νά­στες σύμ­φω­να με τα τοπι­κά ΜΜΕ  (για 41 μετα­νά­στες κάνει λόγο το ΑΠΕ) , οι οποί­οι στην πλειο­νό­τη­τά τους είναι ‑κατά δήλω­σή τους- Αφγα­νοί, εντο­πί­στη­κε λίγο μετά τα διό­δια της Ξάνθης.

Στο κοντέι­νερ στην πίσω πλευ­ρά του φορ­τη­γού ήταν στοι­βαγ­μέ­νοι οι μετα­νά­στες πολ­λοί εκ των οποί­ων αντι­με­τώ­πι­σαν ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα και για το λόγο εκλή­θη­σαν ασθε­νο­φό­ρα από Ξάν­θη και Καβά­λα για να τους μετα­φέ­ρουν στο νοσοκομείο.

xanthi1

Σύμ­φω­να με τις αστυ­νο­μι­κές αρχές οι συν­θή­κες μετα­φο­ράς των ανδρών ήταν ιδιαί­τε­ρα άσχη­μες, καθώς στο χώρο του φορ­τη­γού αυτο­κι­νή­του δεν υπήρ­χε επαρ­κής αερι­σμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λει­τουρ­γί­ας), και πιθα­νόν οι άνθρω­ποι να μην άντε­χαν το ταξί­δι μέχρι τη Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου ήταν ο τελι­κός σταθ­μός προ­ο­ρι­σμού τους.

 

xanthi2

Να σημειω­θεί ότι οι 41 άνθρω­ποι ήταν όλοι άντρες, ηλι­κί­ας κατά μέσο όρο είκο­σι ώς τριά­ντα ετών. Αμέ­σως μετά τον απε­γκλω­βι­σμό τους, όσοι αντι­με­τώ­πι­σαν ανα­πνευ­στι­κά ή άλλα προ­βλή­μα­τα, μετα­φέρ­θη­καν με ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Ξάν­θης, προ­κει­μέ­νου να τους παρα­σχε­θούν οι πρώ­τες βοή­θειες. Και οι οκτώ που μετα­φέρ­θη­καν στα επεί­γο­ντα και τα εξω­τε­ρι­κά ιατρεία του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Ξάν­θης δεν δια­τρέ­χουν κίν­δυ­νο για την υγεία τους.

xanthi3

Οπως έγι­νε γνω­στό το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο Γεωρ­για­νός οδη­γός της ντα­λί­κας έχει συλ­λη­φθεί με την κατη­γο­ρία της δια­κί­νη­σης μεταναστών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο