Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φτύστε τους! Απομονώστε τους! Γκρεμίστε τους!

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Στις “παρο­χές” προς τα θύμα­τα και τους δολο­φο­νη­μέ­νους των κυβερ­νη­τι­κών αλη­τών και το ότι τα καμέ­να αυτο­κί­νη­τα δεν θα πλη­ρώ­σουν… τέλη κυκλοφορίας.

Είναι θρα­σείς, είναι ανάλ­γη­τοι, είναι δολο­φό­νοι. Σκο­τώ­νουν και προ­κα­λούν. Είναι ελε­ει­νά ανθρω­πά­κια που υπάρ­χουν απλώς με την ανο­χή και την συγκα­τά­βα­σή μας.

Μόνο αυτή η ανα­κοί­νω­ση αρκεί για να τους πάρει φαλάγ­γι κανείς. Αλλά είναι και τόσα άλλα. Κι όμως τους ανεχόμαστε.

Αυτό εντέλ­λο­νται από τα αφε­ντι­κά τους. Να δολο­φο­νούν και να σκυ­λεύ­ουν τους νεκρούς. Να προ­σβά­λουν τη μνή­μη των θυμά­των τους και να χλευά­ζουν τον πόνο των οικεί­ων τους, πριν στε­γνώ­σει το δάκρυ του χαμού τους. Και να προ­ε­τοι­μά­ζουν με την πολι­τι­κή τους για την επό­με­νη κατα­στρο­φή. Που θα την ονο­μα­τί­σουν κι αυτήν φυσική.

Στο αφύ­σι­κο σύστη­μά τους τίπο­τα δεν είναι φυσι­κό. Πρό­κει­ται για στυ­γνές, μαζι­κές δολο­φο­νί­ες. Παράλ­λη­λα θα μας χλευά­ζουν και θα μας εξευ­τε­λί­ζουν. Αν δεν εκλεί­ψει ο καπι­τα­λι­σμός τους αργά αλλά μεθο­δι­κά και στα­θε­ρά θα μας εξα­φα­νί­ζουν. Δεν ανθρω­πεύ­ει το σύστη­μά τους και δεν πέφτουν από μόνοι τους. Αν όμως ξυπνή­σου­με, την έχου­με την δύνα­μη. Φτύ­στε τους και γκρε­μί­στε τους. Στείλ­τε τους στον βόθρο της ιστο­ρί­ας, όπου ανή­κουν, πριν είναι αργά για όλους μας.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο