Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Τσιάρτα για ομοφοβικές δηλώσεις στα social media

Σε 10 μήνες φυλά­κι­ση και 5.000 ευρώ χρη­μα­τι­κή ποι­νή με ανα­στο­λή για τραν­σφο­βι­κή ανάρ­τη­ση του στα social media το 2017 κατα­δι­κά­στη­κε από το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αθη­νών ο πρώ­ην παί­κτης της ΑΕΚ και της Εθνι­κής Ελλά­δος Βασί­λης Τσιάρτας.

Ο Βασί­λης Τσιάρ­τας έγι­νε ο πρώ­τος που κατα­δι­κά­ζε­ται με τον αντι­ρα­τσι­στι­κό νόμο, όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε το 2014. Σημειώ­νε­ται πως ενα­ντί­ον του είχε κατα­θέ­σει μήνυ­ση το Σωμα­τείο Υπο­στή­ρι­ξης Διεμ­φυ­λι­κών, δια της προ­έ­δρου του Μαρί­νας Γαλα­νού, η οποία επί­σης είχε καταγ­γεί­λει και όσους είχαν εκτο­ξεύ­σει απει­λές κατά της ζωής της το τελευ­ταίο διάστημα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο κ. Τσιάρ­τας το 2017 και συγκε­κρι­μέ­να λίγο πριν την ψήφι­ση του νομο­σχε­δί­ου για τον επα­να­προσ­διο­ρι­σμό της ταυ­τό­τη­τας φύλου είχε προ­χω­ρή­σει σε ανάρ­τη­ση — δήλω­ση μέσω της οποί­ας διέ­γει­ρε ανα­γνώ­στες σε πρά­ξεις μίσους και διακρίσεων.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να είχε αναρ­τή­σει στον λογα­ρια­σμό του στο Facebook πως εύχε­ται «οι πρώ­τες αλλα­γές φύλου να γίνουν στα παι­διά αυτών που ψήφι­σαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμά­ρι θα κυκλο­φο­ρή­σουν. Υ.Γ. Νομι­μο­ποι­ή­στε και τους παι­δό­φι­λους να ολο­κλη­ρώ­σε­τε τα εγκλή­μα­τα». Σε μια δεύ­τε­ρη ανάρ­τη­ση του, λίγες ώρες αργό­τε­ρα είχε σχο­λιά­σει «Ο Θεός έπλα­σε τον Αδάμ και την Εύα».

Η κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση κατά του Βασί­λη Τσιάρ­τα, όπως ανα­φέ­ρει και σε ανάρ­τη­ση του στο Facebook ο δικη­γό­ρος Βασί­λης Σωτη­ρό­που­λος απο­τε­λεί την πρώ­τη από­φα­ση εφαρ­μο­γής του αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου 927/1979 για δημό­σια υπο­κί­νη­ση βίας ή μίσους λόγω ταυ­τό­τη­τας φύλου.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι με την ίδια από­φα­ση κατα­δι­κά­στη­κε σε επτά μήνες φυλά­κι­ση με ανα­στο­λή και ένας ακό­μη κατη­γο­ρού­με­νος, για τραν­σφο­βι­κή εξύ­βρι­ση μετά την ανάρτηση.

Πηγή: protothema.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο