Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλάκιση 9 μηνών σε γιατρό που είχε αναρτήσει αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του

Σε 9 μήνες φυλά­κι­ση, με ανα­στο­λή, κατα­δι­κά­στη­κε 64χρονος για­τρός που είχε συλ­λη­φθεί τον Μάρ­τιο του 2014, επει­δή ανήρ­τη­σε αντι­ση­μι­τι­κή επι­γρα­φή στο ιατρείο του, στην Νέα Μηχα­νιώ­να Θεσσαλονίκης.

Η υπό­θε­ση έφτα­σε εκ νέου στο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης μετά από αναί­ρε­ση που κατέ­θε­σε ο ίδιος ‑και έγι­νε δεκτή- κατά της προη­γού­με­νης από­φα­σης, ζητώ­ντας να του ανα­γνω­ρι­στεί ένα επι­πλέ­ον ελα­φρυ­ντι­κό, εκτός απ’ αυτό του πρό­τε­ρου έντι­μου βίου που είχε λάβει. Υπό αυτές τις συν­θή­κες, το δικα­στή­ριο δεν μπή­κε στην ουσία της υπό­θε­σης αλλά εξέ­τα­σε μόνο τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις χορή­γη­σης του ελα­φρυ­ντι­κού της μετα­γε­νέ­στε­ρης καλής συμπε­ρι­φο­ράς, το οποίο τελι­κά έλα­βε, πετυ­χαί­νο­ντας έτσι την μεί­ω­ση της ποι­νής από φυλά­κι­ση 14 μηνών σε 9, με τριε­τή αναστολή.

Στο δικα­στή­ριο κατέ­θε­σε ένα από τα πρό­σω­πα που τον είχαν καταγ­γεί­λει, τονί­ζο­ντας ότι έκτο­τε ο 64χρονος δεν έχει δώσει άλλα δικαιώ­μα­τα. Ο 64χρονος από την πλευ­ρά του αρνή­θη­κε πάλι ότι ανήρ­τη­σε την επι­γρα­φή, που σύμ­φω­να με τη δικο­γρα­φία ανέ­φε­ρε στα γερ­μα­νι­κά «Οι Εβραί­οι είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι», λέγο­ντας ότι κάποιος άλλος την κρέ­μα­σε χωρίς να τον αντι­λη­φθεί. Ο ίδιος είχε κατα­δι­κα­στεί για παρά­βα­ση του νόμου περί φυλε­τι­κών δια­κρί­σε­ων, όπως επί­σης για οπλο­κα­το­χή, επει­δή στο σπί­τι του βρέ­θη­καν μαχαί­ρια και ξιφί­δια, για τα οποία είχε πει πως είναι συλλεκτικά.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο