Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

“Τρία χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται από την ανά­λη­ψη της δια­κυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ το Γενά­ρη του 2015… Τρία χρό­νια νέων δυσβά­στα­χτων μέτρων και μνη­μο­νί­ων, που ήρθαν να προ­στε­θούν σε εκεί­να των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ… Τρία χρό­νια δια­ψεύ­σε­ων, αλλά και συσ­σω­ρευ­μέ­νης λαϊ­κής πεί­ρας που δεν πρέ­πει να χαθεί” ανα­φέ­ρει φυλ­λά­διο του ΚΚΕ για τα 3 χρό­νια δια­κυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον τίτλο “Ο λαός μπο­ρεί να βγει πιο δυνα­τός από την πεί­ρα του με την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μπο­ρεί να κάνει πρά­ξη το δίκιο του, κόντρα σε όλες τις αντι­λαί­κές κυβερ­νή­σεις του σάπιου συστήματος”.

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι “η πορεία της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο δρό­μος όπου ανα­γκα­στι­κά οδη­γεί­ται κάθε κυβέρ­νη­ση η οποία υπη­ρε­τεί το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, τους αδυ­σώ­πη­τους νόμους της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας, το σάπιο αστι­κό κράτος”.

Στο φυλ­λά­διο υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το ΚΚΕ “δεν κορόι­δε­ψε ποτέ το λαό, ακό­μη κι αν χρειά­στη­κε να πάει «κόντρα στο ρεύ­μα». Δεν καλ­λιέρ­γη­σε ποτέ αυτα­πά­τες για εύκο­λες λύσεις, μέσω κυβερ­νη­τι­κών αλλα­γών, που δήθεν θα εξαν­θρώ­πι­ζαν τις «αγο­ρές», τον καπι­τα­λι­σμό, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ” και προ­στί­θε­ται ότι “σήμε­ρα τα πράγ­μα­τα θα ήταν πολύ χει­ρό­τε­ρα για το λαό, το εργα­τι­κό κίνη­μα, αν το ΚΚΕ είχε κάνει άλλη επι­λο­γή, όπως έκα­ναν ορι­σμέ­να ΚΚ σε άλλες χώρες, με τη συμ­με­το­χή τους σε παρό­μοιες κυβερ­νή­σεις. Και σήμε­ρα, είτε έχουν δια­λυ­θεί είτε βρί­σκο­νται στην ανυποληψία”.

“Απο­δεί­χτη­κε ότι δεν υπάρ­χουν ενδιά­με­σες και μεσο­βέ­ζι­κες λύσεις. ‘Η το κεφά­λαιο θα κερ­δί­ζει, ή οι εργα­ζό­με­νοι. Κυβέρ­νη­ση εργα­τι­κή, φιλο­λαϊ­κή, μπο­ρεί να έρθει μόνο σε σύγκρου­ση με τους καπι­τα­λι­στές και την εξου­σία τους” τονί­ζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, ανα­φέ­ρο­ντας λεπτο­με­ρώς το κυβερ­νη­τι­κό έργο, επι­ση­μαί­νει ότι “η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφε­ρε σε πέρας τη βρώ­µι­κη δου­λειά για λογα­ρια­σµό του µεγά­λου κεφα­λαί­ου και της τρόι­κας”, προ­σθέ­το­ντας ότι “μία από τις μεγα­λύ­τε­ρες προ­σφο­ρές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστη­μα είναι ο εξω­ραϊ­σμός του ιμπε­ρια­λι­σμού, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, με τις οποί­ες «μοι­ρά­ζε­ται κοι­νές αξί­ες», όπως είπε ο Τσί­πρας στη συνά­ντη­ση με το «δια­βο­λι­κά καλό» Τραμπ”.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην παγι­δευ­τεί στο “νέο παρα­μύ­θι της ‘δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης’ ” και σημειώ­νει ότι “κανέ­να προ­πα­γαν­δι­στι­κό περι­τύ­λι­γµα δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει, ότι δίκαιη ανά­πτυ­ξη σε ένα άδι­κο σύστη­μα δεν υπάρχει”.

Ανα­φέ­ρο­ντας ότι “η λογι­κή του µικρό­τε­ρου κακού οδη­γεί σε νέες ήττες, σε νέα δει­νά” το ΚΚΕ σημειώ­νει ακό­μα, ότι “η πιο μεγά­λη ζημιά που κάνει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η φθο­ρά συνει­δή­σε­ων, η συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­ση, το δηλη­τή­ριο της μοι­ρο­λα­τρί­ας που σπέρ­νει ιδιαί­τε­ρα σε ανθρώ­πους με αγω­νι­στι­κές αξί­ες, εμπει­ρί­ες και παραδόσεις”.

Απευ­θυ­νό­με­νο στην εργα­τι­κή τάξη, στους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους στις πόλεις και την αγρο­τι­κή παρα­γω­γή, που βλέ­πουν ότι η εναλ­λα­γή κυβερ­νή­σε­ων δεν έφε­ρε καμία θετι­κή αλλα­γή στη ζωή τους, ότι κάθε νέα κυβέρ­νη­ση συνέ­χι­ζε το αντι­λαϊ­κό έργο από εκεί που το στα­μά­τη­σε η προη­γού­με­νη, το ΚΚΕ τονί­ζει ότι “η πορεία της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν θα πρέ­πει να οδη­γή­σει στον αφο­ρι­σμό ότι “όλοι είναι το ίδιο” και πολύ περισ­σό­τε­ρο να οδη­γή­σει σε προη­γού­με­νες επι­λο­γές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δίνουν εγγυ­ή­σεις στο κεφά­λαιο ότι αυτοί μπο­ρούν καλύ­τε­ρα να εφαρ­μό­σουν τις αντι­λαϊ­κές αναδιαρθρώσεις”.

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι “μόνο με το ΚΚΕ μπο­ρεί να βρει διέ­ξο­δο ο πολι­τι­κός ριζο­σπα­στι­σμός” των εργα­τι­κών-λαϊ­κών δυνά­με­ων που θέλουν να αντι­δρά­σουν και δεν θέλουν να εγκλω­βι­στούν “σε κάποια δήθεν “αρι­στε­ρά” ανα­χώ­μα­τα που στή­νουν πολι­τι­κές δυνά­μεις, αφού πρώ­τα συνέ­βα­λαν στην εξα­πά­τη­ση της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ”.

“Αυτό που χρειά­ζε­ται τώρα, είναι να ανα­συ­ντα­χθεί το εργα­τι­κό κίνη­μα. Να ενω­θούν σε μια μεγά­λη κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία οι εργα­το­ϋ­πάλ­λη­λοι, οι αυτα­πα­σχο­λού­με­νοι επαγ­γελ­μα­τί­ες και αγρό­τες” υπο­γραμ­μί­ζει το ΚΚΕ, καθώς μόνο εκεί μπο­ρεί να βρε­θεί κοι­νός βημα­τι­σμός για διεκ­δί­κη­ση ανα­κού­φι­σης από τα σημε­ρι­νά οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα, αλλά και να δια­μορ­φω­θούν προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την ανα­γκαία ριζι­κή ανατροπή.

Το ΚΚΕ καλεί σε συμπό­ρευ­ση ακό­μα κι όσους έχουν προ­βλη­μα­τι­σμούς σε ζητή­μα­τα της Ιστο­ρί­ας του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, της σοσια­λι­στι­κής οικο­δό­μη­σης στον 20ό αιώνα.

“Σήμε­ρα απο­δει­κνύ­ε­ται περισ­σό­τε­ρο από ποτέ, ότι δεν υπάρ­χει πρό­βλη­μα, μικρό­τε­ρο ή μεγα­λύ­τε­ρο, που να μη συν­δέ­ε­ται με το ίδιο το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, που έχει στην προ­με­τω­πί­δα την επι­δί­ω­ξη του κέρ­δους. Ο σοσια­λι­σμός είναι η μόνη ελπί­δα της εργα­τι­κής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνε­ται αφέ­ντης της οικο­νο­μί­ας, παρά­γει για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του, με την κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση των μέσων παρα­γω­γής, τον επι­στη­μο­νι­κό κεντρι­κό σχε­δια­σμό. Σήμε­ρα υπάρ­χουν όλες οι δυνα­τό­τη­τες να απο­λαμ­βά­νει η εργα­τι­κή τάξη, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, τον πλού­το που παρά­γουν” ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ, καλώ­ντας επί­σης με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση 100 χρό­νων ζωής και δρά­σης του σε συμ­με­το­χή στις εκδη­λώ­σεις, ενώ απευ­θυ­νό­με­νο ιδιαί­τε­ρα “στους νέους και τις νέες, σε αγω­νι­στές, σε ανθρώ­πους που έδρα­σαν μέσα από τις γραμ­μές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ” τους καλεί να μελε­τή­σουν την Δια­κή­ρυ­ξη της ΚΕ για τα 100 χρό­νια του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο