Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για τη συμφωνία Τσίπρα — Ζάεφ

To KKE εξέ­δω­σε φυλ­λά­διο για τη συμ­φω­νία Τσί­πρα — Ζάεφ.

«ΟΧΙ στη συμ­φω­νία Τσί­πρα — Ζάεφ, στα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, στον αλυ­τρω­τι­σμό και τον εθνι­κι­σμό σε Ελλά­δα και ΠΓΔΜ

ΝΑΙ στη φιλία, αλλη­λεγ­γύη και κοι­νή πάλη των λαών.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέμα­τα, όταν ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η συμ­φω­νία των Πρε­σπών υπο­γρά­φη­κε για να λυθεί ένα ιστο­ρι­κό πρό­βλη­μα, για να δια­σφα­λι­στεί η ειρή­νη, για να προ­ω­θη­θεί η φιλία των λαών.

Η αλή­θεια είναι τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κή. Η συμ­φω­νία υπο­γρά­φη­κε για να εντα­χθεί η γει­το­νι­κή χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να απο­δυ­να­μω­θεί η επιρ­ροή άλλων ισχυ­ρών κρα­τών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, στο πλαί­σιο των σφο­δρών αντα­γω­νι­σμών για τις αγο­ρές, τις πρώ­τες ύλες, τους αγω­γούς κ.ο.κ. Αντα­γω­νι­σμοί που συν­δυά­ζο­νται με πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες, με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες για τους λαούς. Μερί­διο από αυτούς τους σχε­δια­σμούς διεκ­δι­κεί η ελλη­νι­κή άρχου­σα τάξη, τμή­μα­τα του μεγά­λου κεφαλαίου.

Το άρθρο 2 της συμ­φω­νί­ας περι­γρά­φει με σαφή­νεια τους στό­χους και τα βήμα­τα για την έντα­ξη του γει­το­νι­κού κρά­τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή είναι η ουσία της συμ­φω­νί­ας, την οποία εμπνεύ­στη­καν και επέ­βαλ­λαν με κάθε τρό­πο οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί οργανισμοί.

Στο κεί­με­νο της συμ­φω­νί­ας παρα­μέ­νουν τα σπέρ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού περί Μακε­δό­να πολί­τη, μακε­δο­νι­κού λαού και μακε­δο­νι­κής γλώσ­σας. Αυτές οι δια­τυ­πώ­σεις και αμφι­ση­μί­ες δεν απο­τε­λούν έναν αθώο συμ­βι­βα­σμό, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση. Επι­λέ­γο­νται συνει­δη­τά, με στό­χο να συντη­ρεί­ται ο αλυ­τρω­τι­σμός, ο εθνι­κι­σμός και στις δύο χώρες, ο οποί­ος είναι “βού­τυ­ρο στο ψωμί” όσων θέλουν να διαι­ρούν τους λαούς, για να περ­νά­νε τα επι­κίν­δυ­να σχέ­διά τους. Οπωσ­δή­πο­τε αυτά θα βγουν ξανά στην επι­φά­νεια, την κατάλ­λη­λη στιγ­μή, που θα επι­λέ­ξουν για τα συμ­φέ­ρο­ντά τους, τα διά­φο­ρα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έχει ανα­λά­βει ρόλο υπη­ρέ­τη των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών, καρ­πός των οποί­ων υπήρ­ξε και η συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Έχει στη­ρί­ξει όλες τις απο­φά­σεις του ΝΑΤΟ, μέχρι και για το πρώ­το πυρη­νι­κό πλήγμα.

Συμ­με­τέ­χει σε όλες τις στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις περι­κύ­κλω­σης της Ρωσίας.

Δαπα­νά 4 δισ. κάθε χρό­νο για ΝΑΤΟι­κές δαπάνες.

Επε­κτεί­νει τις στρα­τιω­τι­κές αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό και η κυβέρ­νη­ση παίρ­νει τα εύση­μα των ΗΠΑ, που σε πρό­σφα­τη έκθε­ση, ανα­φέ­ρει πως ”είναι αφο­σιω­μέ­νος εταί­ρος στην προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ…Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση υπο­στη­ρί­ζει την εμβά­θυν­ση της στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας και προ­σφέ­ρει επι­πλέ­ον τοπο­θε­σί­ες για να υπο­στη­ρί­ξει τις στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις των ΗΠΑ στην περιοχή”.

Φτά­νει μάλι­στα στο σημείο να ομο­λο­γεί ότι ”θα επι­στρα­τευ­τούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πει­σθεί ο ελλη­νι­κός λαός για την ανα­γκαιό­τη­τα αυτής της πολι­τι­κής”!!! Με το αζη­μί­ω­το φυσικά…

Αυτές οι παρα­δο­χές θυμί­ζουν άλλες σκο­τει­νές επο­χές, που έχουν κατα­δι­κα­στεί από τον ελλη­νι­κό λαό, τους προ­ο­δευ­τι­κούς, αρι­στε­ρούς ανθρώ­πους, είναι αίσχος και οδύνη.

Κανέ­να άλλο κόμ­μα δεν αμφι­σβη­τεί αυτήν την πολι­τι­κή. Νερό στο όνο­μα του ΝΑΤΟ και την ΕΕ πίνουν όλοι: Εθνι­κι­στές και κοσμο­πο­λί­τες, δήθεν προ­ο­δευ­τι­κοί και ακρο­δε­ξιοί. Απέ­να­ντί τους είναι μόνο το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό και η κατα­δί­κη της συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών έχει νόη­μα, μόνο αν στρέ­φε­ται κατά των ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών, κατά του εθνι­κι­σμού και στις δύο χώρες. Μόνο αν προ­ω­θεί την κοι­νή αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πάλη των λαών!

Οι μύθοι της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ δε μπο­ρούν να κρύ­ψουν την επι­κίν­δυ­νη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για τους λαούς.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ αξιο­ποιεί διά­φο­ρους μύθους, καθώς και την απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με τη ΝΔ και άλλες εθνι­κι­στι­κές δυνά­μεις, για να παρου­σιά­σει τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών ως “προ­ο­δευ­τι­κή”. Ποιους θεω­ρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως “προ­ο­δευ­τι­κούς”;

- Τις ΗΠΑ και την κυβέρ­νη­ση Τραμπ.

- Το ΝΑΤΟ, τη δολο­φο­νι­κή μηχα­νή που έχει αιμα­το­κυ­λή­σει, αλλά­ζο­ντας τα σύνο­ρα στα Βαλ­κά­νια, 2 και 3 φορές. Ο γγ του ΝΑΤΟ ήταν ο πρώ­τος που συνε­χά­ρη τον πρό­ε­δρο της ΠΓΔΜ για την κύρω­ση της συμφωνίας!

- Την ΕΕ και τους ηγέ­τες των χωρών της, όπως η Μέρ­κελ. Για τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών και την εφαρ­μο­γή των μνη­μο­νί­ων συνε­χά­ρη την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ.

- Μαζί με τη Μέρ­κελ, τη στή­ρι­ξή τους στη συμ­φω­νία έχουν δηλώ­σει ο Μακρόν, ο Γιούν­κερ, ο Κουρτς (ακρο­δε­ξιός καγκε­λά­ριος της Αυστρί­ας). Και αυτοί όλοι τους “προ­ο­δευ­τι­κοί” κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών την μεθό­δευ­σε όλη η αφρό­κρε­μα των πιο δολο­φο­νι­κών, επι­θε­τι­κών, οργα­νι­σμών και χωρών, που έχουν σπεί­ρει εδώ και πολ­λά χρό­νια το θάνα­το και τον εθνι­κι­σμό στα Βαλκάνια.

Είναι μύθος.

Ότι ”την έντα­ξη στο ΝΑΤΟ την επέ­λε­ξε ο ίδιος ο λαός της ΠΓΔΜ”, όπως λέει η κυβέρ­νη­ση. Άλλω­στε, στο δημο­ψή­φι­σμα που έγι­νε στη γει­το­νι­κή χώρα συμ­με­τεί­χε μόλις το 37%. Το απο­τέ­λε­σμα αυτού του δημο­ψη­φί­σμα­τος είχε την τύχη που είχαν και άλλα δημο­ψη­φί­σμα­τα. Αναι­ρέ­θη­κε από πιέ­σεις, τελε­σί­γρα­φα και εκβια­σμούς από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή είναι η δημο­κρα­τία τους. Ακό­μα, όμως, κι αν ένας λαός ‑κάτω από την πλά­νη και τις πιέ­σεις- επέ­λε­γε τη συμ­με­το­χή σε έναν δολο­φο­νι­κό οργα­νι­σμό, όπως το ΝΑΤΟ, από πού κι ως που είναι στοι­χείο προ­ό­δου μία “αρι­στε­ρή” κυβέρ­νη­ση, μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, να ανα­λαμ­βά­νει να σπρώ­χνει έναν λαό στα δεσμά αυτών των οργανισμών;

Είναι μύθος.

Ότι με την έντα­ξη της γει­το­νι­κής χώρας στο ΝΑΤΟ, δια­σφα­λί­ζο­νται τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας. ”Σύμ­μα­χος” στο ΝΑΤΟ είναι και η Τουρ­κία. Αυτό καθό­λου δεν εμπο­δί­ζει την τουρ­κι­κή άρχου­σα τάξη να αμφι­σβη­τεί τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας και της Κύπρου. Στο ΝΑΤΟ ήταν και η Ελλά­δα και η Τουρ­κία, όταν έγι­νε η εισβο­λή της Τουρ­κί­ας στην Κύπρο το 1974. Στο ΝΑΤΟ είναι και η Αλβα­νία, αυτό όμως δεν την εμπο­δί­ζει να έχει βάλει σε εφαρ­μο­γή τα σχέ­δια για ”Μεγά­λη Αλβανία”.

Ποια “πρό­ο­δος” κρύ­βε­ται δήθεν πίσω από τον στό­χο μετα­τρο­πής της Ελλά­δας σε “ηγε­τι­κή δύνα­μη” στα Βαλ­κά­νια, όπως λέει η κυβέρνηση;

Ο “κοσμο­πο­λι­τι­σμός” του κεφα­λαί­ου, που εκπρο­σω­πεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, περιέ­χει και τον αντι­δρα­στι­κό εθνικισμό.

Αντί­πα­λο δέος στον εθνι­κι­σμό είναι μόνο η αλλη­λεγ­γύη και η κοι­νή πάλη των λαών ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό, για να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Καλού­με τον ελλη­νι­κό λαό και τη νεο­λαία να δει πίσω από τους απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κούς καβγά­δες ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ, να δει πίσω από τις εθνι­κι­στι­κές κραυ­γές και τα αλυ­τρω­τι­κά συν­θή­μα­τα σε Ελλά­δα και ΠΓΔΜ.

Η ΝΔ με τη στά­ση της καλύ­πτει τη δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής κι άλλων ακρο­δε­ξιών, ψαρεύ­ο­ντας στα θολά νερά του εθνι­κι­σμού και του φασισμού.

Καλού­με το λαό και τη νεο­λαία να απο­μο­νώ­σει τη Χρυ­σή Αυγή που ρίχνει το ναζι­στι­κό δηλη­τή­ριο και την ίδια ώρα δεν λέει κου­βέ­ντα για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, απο­θε­ώ­νει τον Τραμπ και την πολι­τι­κή του.

Υπάρ­χει η μεγά­λη εικό­να που πρέ­πει τώρα να δούμε!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμ­μα που ανα­δει­κνύ­ει την αλή­θεια των εξελίξεων.

Από το 1992, που δημιουρ­γή­θη­κε το πρό­βλη­μα, το ΚΚΕ πήγε κόντρα στο ρεύ­μα του εθνι­κι­σμού, που φού­ντω­νε από τη στά­ση όλων των άλλων κομ­μά­των, μετα­ξύ των οποί­ων και του ΣΥΝ (προ­γό­νου του σημε­ρι­νού ΣΥΡΙΖΑ), που συμ­με­τεί­χε στα εθνι­κι­στι­κά συλλαλητήρια.

Από τότε το ΚΚΕ έλε­γε ότι η ουσία των εξε­λί­ξε­ων δεν βρί­σκε­ται στην ονο­μα­το­λο­γία, αλλά στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Ότι μπο­ρεί να υπάρ­χει μια σύν­θε­τη ονο­μα­σία με γεω­γρα­φι­κό προσ­διο­ρι­σμό ”erga omnes”, αρκεί να απα­λει­φθούν οι ανι­στό­ρη­τοι αλυτρωτισμοί.

Αυτήν την ανά­γκη ανα­δει­κνύ­ου­με και σήμε­ρα. Γι’ αυτό και κατα­ψη­φί­ζου­με τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών, που είναι στην αντί­πε­ρα όχθη.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελλη­νι­κό λαό να δυνα­μώ­σει την αντί­θε­σή του στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Να παλέ­ψει για την απο­μά­κρυν­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων από την Ελλά­δα, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Για να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη και η κοι­νή πάλη των λαών.

Για να ακο­λου­θή­σουν το δικό τους δρό­μο, με τη δική τους εξουσία!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο