Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά ανεξέλεγκτη στο Ρέθυμνο: Εκκένωση χωριού

Εκκε­νώ­νε­ται το χωριό Μέλα­μπες Αγί­ου Βασι­λεί­ου αυτή την ώρα, μετά από εντο­λή του δημάρ­χου της περιο­χής, Γιάν­νη Τατα­ρά­κη. Οι κάτοι­κοι, μόλις έλα­βαν και το σχε­τι­κό μήνυ­μα από το 112.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύ­ση είναι ανε­ξέ­λεγ­κτη, είπε ο κ. Τατα­ρά­κης μιλώ­ντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων αλλά και πλή­θους εθε­λο­ντών να είναι δυσχε­ρές λόγω των ανέ­μων που πνέ­ουν στην περιοχή.

«Αν και αρχι­κά όπως βλέ­πα­με, όλα έδει­χναν ότι μπο­ρεί η φωτιά να τιθα­σευ­τεί, δυστυ­χώς η κατά­στα­ση πήρε αρνη­τι­κή διά­στα­ση», ανέ­φε­ρε ο κ. Τατα­ρά­κης ο οποί­ος συνό­δευ­σε τον περι­φε­ρειάρ­χη Κρή­της, Σταύ­ρο Αρνα­ου­τά­κη, στο μέτω­πο της φωτιάς. Τρία πυρο­σβε­στι­κά ελι­κό­πτε­ρα από την Κρή­τη και ένα που έφτα­σε από την Καλα­μά­τα, κάνουν συνε­χείς ρίψεις, βοη­θώ­ντας παράλ­λη­λα όλα τα κλι­μά­κια επί­γειας πυρό­σβε­σης, τόσο στην Ορνέ, όσο και στη φωτιά στο Ροδά­κι­νο στην Παρα­λία Κόρα­κα. Και στα δύο μέτω­πα δρουν πάνω από 40 υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα της πυρο­σβε­στι­κής με πλή­θος πυρο­σβε­στών. Στις προ­σπά­θειες συν­δρά­μουν πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, υδρο­φό­ρες της αυτο­διοί­κη­σης και ιδιω­τών. Μέχρι στιγ­μής, οι φωτιές έχουν κάψει αγρο­το­λι­βα­δι­κές και γεω­ρι­κές εκτά­σεις, καθώς και χαμη­λή βλάστηση.

Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πυρο­σβέ­στης που είχε τραυ­μα­τι­σθεί είναι καλά στην υγεία του και τα τραύ­μα­τά του ελα­φρά. «Οι φωτιές χαρα­κτη­ρί­ζο­νται ανε­ξέ­λεγ­κτες και οι δυνά­μεις παρά τις ριπές των ανέ­μων δίνουν μεγά­λη μάχη με τις φλό­γες», ανα­φέρ­θη­κε από το συντο­νι­στι­κό της Π.Υ. Κρή­της. Πάντως, η φωτιά στο Ροδά­κι­νο, παρου­σιά­ζει αυτή την ώρα καλύ­τε­ρη εικό­να από εκεί­νη της Ορνέ και Κρύ­ας Βρύσης.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο