Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά Σάμος: Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς 

Ολο­νύ­χτια μάχη με τις φλό­γες έδω­σαν οι πυρο­σβέ­στες στη Σάμο, προ­σπα­θώ­ντας να θέσουν υπό έλεγ­χο τη φωτιά που μαί­νε­ται από χθες πέρα­σε από το Κοκ­κά­ρι, γύρω στις 11 χθες τη νύχτα έφτα­σε στους Μυτι­λη­νιούς, στην περιο­χή Γιάννου. 

Η ολο­νύ­χτια μάχη απέ­τρε­ψε προς το παρόν την επέ­κτα­ση της πυρ­κα­γιάς Με το πρώ­το φως της ημέ­ρας ξεκί­νη­σαν και τα ενα­έ­ρια μέσα για να συν­δρά­μουν στην πυρό­σβε­ση. Όπως έγι­νε γνω­στό σήμε­ρα ενι­σχύ­ο­νται οι δυνά­μεις και επι­χει­ρούν 85 πυρο­σβέ­στες με 7 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 17 οχή­μα­τα και κινη­το­ποι­ή­θη­καν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προ­σεγ­γί­ζουν ακτο­πλοϊ­κώς από Πει­ραιά 52 πυρο­σβέ­στες με 22 οχή­μα­τα. Συν­δρο­μή παρέ­χουν εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες μηχα­νή­μα­τα έργου και υδρο­φό­ρες ΟΤΑ.

Η πυρ­κα­γιά μαί­νε­ται σε δύσβα­τη περιο­χή ανά­με­σα στα χωριά Κοκ­κά­ρι, Βουρ­λιώ­τες και Μυτιληνιοί.

Σύμ­φω­να με το τοπι­κό μέσο samos24.gr, το βρά­δυ εστά­λη μήνυ­μα από το 112, προ­κει­μέ­νου να είναι σε ετοι­μό­τη­τα όλη τη νύχτα οι κάτοι­κοι των περιο­χών Βουρ­λιώ­τες, Κοκ­κά­ρι, Καμά­ρα, Μυτι­λη­νιοί, Μαυρατζαίοι.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι χθες το από­γευ­μα, προ­λη­πτι­κά εκκε­νώ­θη­καν ξενο­δο­χεία και κατοι­κί­ες στην περιο­χή Άγιος Φανού­ριος, στο Κοκκάρι.

Με εντο­λή του αρχη­γού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, Κλι­μά­κιο της Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού (ΚΑΕΕ) βρί­σκε­ται στη Σάμο για την διε­ρεύ­νη­ση των αιτιών της πυρκαγιάς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο