Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά σήμερα: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο

Συνε­χί­ζει η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία τις προ­σπά­θειες για την πλή­ρη κατά­σβε­ση της φωτιάς, που ξέσπα­σε νωρίς το μεση­μέ­ρι, στην περιο­χή Ραπταί­οι, στον δήμο Καρύστου.

Οι ισχυ­ρές πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, που συγκε­ντρω­θή­καν στην περιο­χή, εκμε­ταλ­λεύ­τη­καν την ύφε­ση στους ισχυ­ρούς ανέ­μους και μπό­ρε­σαν να περιο­ρί­σουν την κατα­στρο­φι­κή πορεία της φωτιάς.

Λίγο πριν τις 8 το βρά­δυ οριο­θε­τή­θη­κε η φωτιά και πλέ­ον η κατά­στα­ση δεν εμπνέ­ει ανη­συ­χία, σύμ­φω­να με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά ξέσπα­σε σε χαμη­λή βλά­στη­ση και στην περιο­χή έπνε­αν ισχυ­ροί άνε­μοι. Η Πυρο­σβε­στι­κή ενδιά­με­σα σε προ­λη­πτι­κή εκκέ­νω­ση του οικι­σμού Δήλη­σου. Στο σημείο μετέ­βη και ο αρχη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος για άμε­σο συντο­νι­σμό των δυνά­με­ων που μετέ­βη­σαν στην περιο­χή από ολό­κλη­ρη την Εύβοια και την Στε­ρεά Ελλάδα.

Συνο­λι­κά, στην περιο­χή παρα­μέ­νουν και επι­χει­ρούν 82 πυρο­σβέ­στες με 28 οχή­μα­τα και 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ έχουν απο­χω­ρή­σει τα ενα­έ­ρια μέσα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο