Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά σήμερα: Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κορινθία και Ηλεία — 64 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (ΦΩΤΟ)

Σε 64 ανήλ­θαν οι δασι­κές πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν από τις 19:00 χθες, Πέμ­πτη 23 Ιου­λί­ου, έως την ίδια ώρα από­ψε, σε όλη την Ελλά­δα, σύμ­φω­να με την Πυροσβεστική.

Συνο­λι­κά επι­χεί­ρη­σαν 1.028 πυρο­σβέ­στες με 331 οχή­μα­τα, 19 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, το μηχα­νο­κί­νη­το πυρο­σβε­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων και περιο­δι­κά τα ενα­έ­ρια μέσα του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος. Συν­δρο­μή παρέ­χουν ο Ελλη­νι­κός Στρα­τός, η ΕΛΑΣ, εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες, καθώς και μηχα­νή­μα­τα έργου των περι­φε­ρειών και της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Οι περισ­σό­τε­ρες πυρ­κα­γιές αντι­με­τω­πί­στη­καν άμε­σα, στο αρχι­κό τους στάδιο.

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή η δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε την Τετάρ­τη 22 Ιου­λί­ου, στις Κεχριές Κοριν­θί­ας, είναι σε εξέ­λι­ξη, με πολ­λές διά­σπαρ­τες καύ­σεις. Συνο­λι­κά επι­χει­ρούν αυτή την ώρα 485 πυρο­σβέ­στες, 84 οχή­μα­τα, 15 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και το μηχα­νο­κί­νη­το πυρο­σβε­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, ενώ από αέρος μέχρι την ώρα που νύχτω­σε 8 ελι­κό­πτε­ρα και ισά­ριθ­μα αεροσκάφη.

Όπως ανα­φέ­ρει το Εθνι­κό Αστε­ρο­σκο­πείο Αθη­νών: «Η καμέ­νη έκτα­ση στις Κεχριές Κοριν­θί­ας μετά το πέρα­σμα του Suomi-NPP, 15:30 ώρα Ελλά­δος, υπο­λο­γί­ζε­ται στα 3600 εκτά­ρια (34572 στρέμ­μα­τα). Η λεπτο­με­ρής χαρ­το­γρά­φη­ση της καμέ­νης έκτα­σης θα δοθεί σε μεγα­λύ­τε­ρη ανά­λυ­ση αύριο, μετά το πέρα­σμα του Sentinel‑2».

fotia korinthia fotia korinthia2 fotia korinthia3 fotia korinthia4 fotia korinthia5 fotia korinthia7 fotia korinthia8 fotia korinthia9 fotia korinthia10

 

Επί­σης, η δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε σήμε­ρα στην περιο­χή Γραμ­μα­τι­κό Πύρ­γου Ηλεί­ας είναι σε εξέ­λι­ξη. Αυτή την ώρα επι­χει­ρούν 119 πυρο­σβέ­στες, 34 οχή­μα­τα, 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και έως την ώρα που νύχτω­σε 5 ελι­κό­πτε­ρα και 2 αερο­σκά­φη. Συν­δρο­μή παρέ­χουν, υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της περι­φέ­ρειας Πελο­πον­νή­σου και της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Σημειώ­νε­ται, τέλος, ότι τα κατά τόπους ανα­κρι­τι­κά γρα­φεία, καθώς και Κλι­μά­κια της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού διε­ρευ­νούν τα αίτια εκδή­λω­σης των πυρκαγιών.

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: «Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει κάποια εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς» στο Γραμματικό Ηλείας

“Δεν κιν­δυ­νεύ­ει κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, ούτε έχει γίνει εκκέ­νω­ση περιο­χής, λόγω της πυρ­κα­γιάς», τονί­ζει στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων, ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λειος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, που μετέ­βη εσπευ­σμέ­να στην περιο­χή ανά­με­σα στο Γραμ­μα­τι­κό Ηλεί­ας και το Χελι­δό­νι, όπου είναι σε εξέ­λι­ξη δασι­κή φωτιά.

«Η πυρ­κα­γιά έχει κατεύ­θυν­ση προς το Χελι­δό­νι και στη νότια πλευ­ρά της προς την περιο­χή Πουρ­νά­ρι. Επα­να­λαμ­βά­νω, δεν έχει γίνει εκκέ­νω­ση περιο­χής, απλώς έχουν ενη­με­ρω­θεί οι κάτοι­κοι του Χελι­δο­νιού να είναι σε ετοι­μό­τη­τα», προ­σθέ­τει ο γεν.γραμματέας Πολι­τι­κής Προστασίας.

Στην περιο­χή, αυτή την ώρα, επι­χει­ρούν 119 πυρο­σβέ­στες, 34 οχή­μα­τα, 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και έως την ώρα που νύχτω­σε 5 ελι­κό­πτε­ρα και 2 αεροσκάφη.

fotia hleia fotia hleia1 fotia hleia3 fotia hleia6 fotia hleia7

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο